Pääkirjoitus Korulauseet tulee muuttaa käytännön teoiksi

Sipoon tulevaisuuden suuntaviivat vuoteen 2025 saakka on nyt piirretty kun valtuusto hyväksyi alkuviikosta Sipoon uuden strategian.

Sen tavoitteena on ohjata Sipoon toimintaa ja kehittymistä seuraavien reilun kolmen ja puolen vuoden ajan.

Erilaisia strategioita on laadittu yrityksissä, yhdistyksissä ja kunnissa kautta historian. Toiset niistä on onnistuneet mallikkaasti, osa puolestaan hautautunut alkuinnostuksen jälkeen pöytälaatikoihin pelkkänä kivana ajatuksena.

Oleellista onnistuneen strategian kannalta on kuinka se toteutetaan käytännössä. Pelkät korulauseet eivät riitä, tarvitaan tieto ja ymmärrys mitä tehdään, miksi tehdään ja ennen kaikkea miten se tehdään ja kuinka tavoitteet saavutetaan.

Tarvitaan tieto ja ymmärrys mitä tehdään, miksi tehdään ja miten tehdään.

Asetettuja tavoitteita on pystyttävä matkan varrella mittamaan ja arvioimaan, miten ne edistyvät vai edistyvätkö ollenkaan.

Sipoon uusi strategia kuulostaa kauniilta. Toteutuessaan Sipoon on ”Suomen halutuin”. Vision mukaan Sipoo on pääkaupunkiseudun kupeen viherkeidas, jossa on mahdollisuus yhteisölliseen asumiseen ja vapaa-aikaan sekä menestykselliseen yrittämiseen.

Itse kuntalaisia uusi strategia kuvailee näin: Sipoossa asuu ja yrittää aktiivisia ja oma-aloitteisia ihmisiä, jotka voivat hyvin ja saavat asioita aikaan yhdessä tekemällä.

Uuden strategian mukaan Sipoo on kunta, jossa asukkaiden hyvinvointi ja turvallisuus, kestävä kehitys ja tasapainossa oleva talous ovat kunnossa. Näiden kolmen peruspilarin päälle rakentuu kaikki muu.

Kaikki edellä mainitut sekä lukuisat muut strategiassa mainitut kohdat ovat ehdottomasti tavoittelemisen arvoisia. Suurin kysymys kuitenkin kuuluu, kuinka kauniilta kuulostavat lauseet muutetaan sanoista teoiksi. Tarvitaan käytännön toteutusta, jonka tekemisessä ovat mukana muutkin kuin vain kunnan ylin johto.

Muuten Sipoon strategia jää pelkäksi hienolta kuulostavaksi mainostermiksi.

Kirjoittaja on Sipoon Sanomien päätoimittaja.

Lue myös: Uusi valtuusto nuiji Sipoolle uudet tavoitteet: enemmän pientaloja, junaliikenne, lisää parkkipaikkoja ja kevytväylä Nikkilästä Söderkullaan... – veroja ei koroteta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut