Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Sipoo menee oikeaan suuntaan – kohti valoa!

Sipoon hyvä kehitys täytyy pitää liikkeellä. Ainakin yhteisöllisyydessä otettiinkin loikkia kun MunSipoo-ideoinnissa syntyi niin monta toteutuskelpoista ideaa kylien tarpeiden pohjalta.

Valtuustossakin on ollut hyvä tunnelma maaliin saatetun strategian myötä, joka valaa uskoa siihen, että loppujen lopuksi olemme vetämässä samaan suuntaan – ajatellen sipoolaisten parasta – toki kukin omalta kulmaltamme.

Maailman surut ja huolet heijastuvat meillekin, mutta onneksi positiivisissa lähimmäisen rakkauden merkeissä. Ukrainalaisia ollaan muistettu avustuslähetyksin ja saapuneita pakolaisia tuetaan Sipoossakin – kunta on ottanut aktiivista roolia, jota ei toistaiseksi ole siltä valtion taholta vaadittu. Tapaamisia yhdessä seurakunnan ja muidenkin toimijoiden kanssa on järjestetty ja tietoa ja tukea annettu.

Ukrainalaisilla on kova toivo päästä palaamaan kotiin. Vaikea uskoakaan yhdenkään omaa maataan rakastavan ukrainalaisen lähtevän maasta kuin todellisessa hädässä – ja juuri lasten vuoksi.

On ollut hienoa nähdä, kuinka paljon hyvää tahtoa ihmisillä, yhteisöillä ja seurakunnilla ja yhdistyksillä on. Maailma ei kuitenkaan ole niin kylmä paikka kuin liian monet ovat sen kokeneet olevan – hyvyys asuu jokaisessa sydämessä. Tai niin ainakin jokaisella Jumalaan uskovalla on lupa toivoa!

Olen iloinen Jokke Härmän ja Monika Hämäläisen valtuustoaloitteista lisätä valaistuja osuuksia kuntamme vilkkaasti liikennöidylle ja usein pienemmille liikkujille vaarallisille väylille – vaikka ne aloitteet eivät vielä suoriin parannuksiin johtaneet. Kunhan ainakin hoidetaan sitten Nikkilä-Söderkulla-väli sitten kuntoon. Uskotaan, että valo vielä koittaa muillekin teille.

Toivon meille kaikille uskoa valoon synkkyyden ja tuskankin keskellä sekä iloa saapuvasta kesästä!

Kirjoittaja on perussuomalainen kunnanvaltuutettu