Pääkirjoitus Missä on Sipoon vaarallisin tie ja risteys?

Jos sinun pitäisi nimetä Sipoon vaarallisin tieosuus tai risteys, minkä nostaisit kärkeen? Oma veikkaukseni on, että valitettavan listan yläpäässä keikkuisivat ainakin Pornaistentie, Öljytien ja Brobölentien risteys sekä Söderkullantie.

Pornaistentien hurjat ajonopeudet nousivat jälleen laajempaan keskusteluun, kun 9.-luokkalaiset koululaiset kertoivat Sipoon Sanomien yleisönosastolla (SiSa 5.5.2022) kokevansa tiellä liikkumisen vaaralliseksi. Kyseinen tie on osittain kunnan omistuksessa, osittain taas ely-keskuksen.

Hyvä uutinen on se, että koululaisten huoli laittoi hihat heilumaan kunnassa, joka on päättänyt tehdä parannuksia omalle hallitsemalleen osuudelle. Tarkemmin Pornaistentien parannuksista voit lukea tämän lehden sivulta 5.

Sipoolaiset tietävät parhaiten missä ovat paikalliset ongelmakohdat.

Parannuksia on tulossa myös Öljytien ja Brobölentien risteykseen. Uskon, että moni jakaa ajatuksen, etteivät parannukset tule hetkeäkään liian aikaisin. Vuosien varrella risteysalueella on tapahtunut lukuisia onnettomuuksia, joista osa on vaatinut jopa ihmishenkiä.

Edellisen kerran surullisen kuuluisaksi noussut risteys vaati uhrinsa viime perjantaina 16. toukokuuta. Tällöin neljä ihmistä loukkaantui kahden henkilöauton kolaroitua risteyksessä.

Onneksi sipoolaisten teiden suojattomuuteen ja puutteelliseen liikenneturvaan ollaan kiinnittämässä entistä tarkempaa huomiota. Kunta on yhdessä Uudenmaan ely-keskuksen kanssa avannut nettikyselyn, jonne sipoolaisten toivotaan kertovan omia näkemyksiään ja kokemuksiaan Sipoon liikenneympäristöstä ja sen kehitystarpeista. Kyselyssä kartoitetaan erityisesti liikenneturvallisuuden kannalta hankalia paikkoja sekä kohteita, joissa on tapahtunut onnettomuuksia tai läheltä piti -tilanteita.

Kyselyyn voi vastata vielä ensi viikon ajan aina sunnuntaihin 29. toukokuuta saakka. On äärimmäisen tärkeää, että mahdollisimman moni sipoolainen avaisi nyt sanallisen arkkunsa. Sipoolaiset kun itse tietävät parhaiten mistä löytyvät pahimmat paikalliset ongelmakohdat. Jo nyt voimme ottaa tavoitteeksi, että tulevaisuuden Sipoossa yhdenkään koululaisen ei tarvitse murehtia liian korkeista ajonopeuksista.

Lue myös: Mielipidepalstalle kirjoittaneet koululaiset huolestuivat Pornaistentien ylinopeuksista – "osa autoilijoista ei näytä edes huomioivan onko suojatiellä joku..."

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut