Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Sipoonkorpi on päässyt yhteen päätepisteeseen

Sipoonkorven kansallispuisto perustettiin vuonna 2011. Se oli silloin Suomen 36. kansallispuisto.

Alkuvuosina tuo muutos kansallispuistoksi oli varsin huomaamaton. Reittejä oli vähän ja parkkipaikkoja sitäkin vähemmän. Reittiopasteet olivat osin puutteelliset.

Moni ei tiennyt miten kansallispuistoon ylipäätään pääsee. Osa jätti autonsa välinpitämättömästi sellaiseen paikkaan, että se häiritsi paikallisten asukkaiden elämää, jopa turvallisuutta.

Vuosi vuodelta pirstaleisesta kansallispuistosta alkoi muodostua yhtenäinen kokonaisuus, kun se sai laajennukseen lisää maata ja muutenkin oman, selkeämmän hahmonsa.

Taukopaikkoja on tullut lisää ja vanhoja on kehitetty entisestään.

Voi sanoa, että nyt kansallispuisto on tavallaan päässyt yhteen päätepisteeseensä, vaikka kehitettävää koko ajan riittääkin.

Reittejä kävijöille on tarjolla useita. On jylhiä näkymiä, järvimaisemia, kallioita, puroja ja erilaisia metsätyyppejä.

Taukopaikkoja on tullut lisää ja vanhoja on kehitetty entisestään. Pöytä-penkki-yhdistelmiä, grillikatoksia ja vessoja on lisätty.

Kansallispuistoon pääsee monesta suunnasta ja parkkipaikkojen määrää on myös kasvatettu. Lisäksi Sipoonkorpeen pääsee nyt myös hop-on, hop-off -sukkulabussilla.

Viimeisimmät parannukset kansallispuistoon valmistuivat juuri alkaneen kesän kynnyksellä.

Kun vuonna 2015 kävijöitä Sipoonkorvessa oli noin 94 000, niin koronavuosi 2020 räjäytti määrän huippulukemiin. Tuolloin kävijöitä oli 204 000. Se tuntui ja näkyi Sipoonkorvessa ihan käytännössäkin, kun reittejä kuljettiin jonoissa ja taukopaikat olivat niin täynnä, että Metsähallituksen piti muistutella kävijöitä etäisyyksien pitämisestä.

Viime vuonna kävijämäärät tasoittuivat. Luku oli 146 000. Metsähallituksen arvio on, että sille tasolle määrä tulee suunnilleen asettumaan lähivuosina.

Kirjoittaja on Etelä-Suomen Median toimittaja.