Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Sipoo laittaa uuden vaihteen päälle

Sipoossa asuntorakentaminen on edelleen hyvässä vauhdissa. Sen sijaan yrityksille tarkoitetusta tonttimaasta alkaa olla puutetta. Kuluvan vuoden aikana kunta aikookin tuplata maanhankintamääränsä, joka normaalisti on ollut keskimäärin 30 hehtaaria. Nyt tavoitteena on 70 hehtaaria. Syy tuplaamisen mahdollistamiseen on se, että kunnassa on jo viime vuodesta lähtien työskennellyt henkilö, jolle maanhankinta on ollut kokoaikainen työtehtävä. Aikaisemmin tätä tehtiin oman toimen ohella.

Bastukärr on tällä hetkellä Sipoon halutuin kohde. Kaikki alkoi yksittäisistä maanostoista 2000-luvun puolivälin tienoilla. Sen jälkeen edessä oli monenlaisia kiemuroita ja vaikeuksia. Kapuloita rattaisiin laittoivat myös naapurikunnat. Nyt asiat ovat ratkenneet ja myytävä alkaa olla lopussa.

Bastukärr on tällä hetkellä Sipoon halutuin kohde.

Sijainnilla on iso merkitys niin asuntokaupoissa kuin yritysten tonttikaupoissakin. Esimerkiksi Vaahteramäen alueella Martinkylässä on edelleen myymättömiä tontteja. Sen sijaan Sipoon eteläosassa työpaikkatonteista alkaa olla pula. Sipoo tuleekin keskittymään enemmän siihen suuntaan.

Sipoon kunta sai yrittäjien kuntabarometrissä tänä vuonna alhaiset lukemat. Muutaman kymmenen yrittäjän vastaukset eivät ole koko totuus kunnassa, jossa yrittäjiä on lähes 1 500. Jotain suuntaa kuitenkin barometri antaa. Kunta ja yrittäjät ovatkin keskustelleet asiasta.

Toivottavasti parin vuoden kuluttua seuraavassa barometrissä lukemat ovat toisenlaiset ja Sipoo on palannut kärkikastiin, jossa se on joskus ollutkin. Se kannattaa muistaa, että valtaosa sipoolaisista yrittäjistä on pieniä, yhden tai muutaman hengen yrityksiä.