Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Kainuun korvessa kasvoi susisydämeni

Olen viettänyt lapsuuteni pienellä kainuulaisessa kylässä, jossa yhteisöllisyyden merkitys on juurrutettu pysyvästi sydämeeni. Äitini toimi aktiivina kyläyhdistyksessä hirvipeijaisten lihakeiton keittäjänä, leipoen sekä touhuten kyläyhdistyksen eri tapahtumissa. Me lapset olimme kaikessa aina mukana autellen, leikkien ja aina samalla saimme leivonnaisia maistiaisiksi. Kylällä jokainen tunsi toisensa ja kirjoittamaton sääntö oli toisista huolehtiminen.

Osaksi samankaltaista yhteisöllisyyttä pääsin poikani aloittaessa Sibbo-Vargarnan 2010 syntyneiden joukkueessa vuosia sitten. Koin, että meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi susijengiin. Vanhempien kesken joukkueen hyväksi tehtävissä turnauskahvioissa vaihdetaan kuulumiset, ilot ja murheet. Kentän laidalla olen saanut vertaistukea erilaisiin pohdintoihin lasten kasvatuksesta, kasvusta tai kehityksestä.

Jalkapallo on ennen kaikkea joukkuepeli. Joukkueessa jokaisella on oma tärkeä roolinsa yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Meillä vanhemmilla on kolme päätehtävää: meidän tulee kannustaa joukkueen pelaajia, kuljetettava susipoikasemme treeneihin ja peleihin sekä kustannettava tämä harrastus.

Sibbo-Vargarna jalkapallojaoston yksi arvoista on yhteisöllisyys, jota haluamme vaalia parhaamme mukaan. Meillä on kaikki mahdollisuudet rakentaa yhdessä juuri sellainen kulttuuri- ja harrastustoiminta kuin haluamme.

Seurassamme jalkapalloharrastamisen kustannukset ovat pysyneet matalana, koska vapaaehtoisten vanhempien joukko on suuri. Tähän työhön tarvitaan jokaista meistä - yhdessä olemme enemmän!

Poikani kysyi lauantaiaamuna, kun olin lähdössä turnaustapahtumapaikalle, että ”maksetaanko sinulle tästä palkkaa?”. Kerroin, että maksetaan. Palkka on se, että me yhdessä vanhempien ja tukijoukkojemme kanssa mahdollistamme koko susijengille kohtuuhintaisen jalkapalloharrastuksen täällä omalla kylällä erinomaisissa olosuhteissa.

Todellisuudessa palkkio maksetaan kaikkien meidän vanhempien tekemästä työstä vasta vuosien päästä, kun meidän susipoikasemme jatkavat työtämme toimien vapaaehtoisina vuorostaan yhteisen hyvän eteen.

Haluamme olla menestyvä urheiluseura ja sitä kautta hyvinvoinnin edistäjä. Menestystä voi mitata monella eri tavalla ja yksi mittari on sisäinen vahvuus.

Viime viikonloppuna toteutimme Hukka Cup -turnaustapahtuman, jossa vapaaehtoiset toimivat vastuuhenkilöinä ja organisoivat kaiken tarvittavan kolmelle turnauspaikalle. Toteutamme turnaustapahtumamme yhdessä eri joukkueiden vanhempien kanssa, ja jokainen osallistuva joukkue saa osuuden tapahtumakahvioiden tuotosta.

Liikuttuneena ajelin iltaisin kotiin, kun tunnistin vahvan yhteisöllisyyden ja yhteen hiileen puhaltamisen vallitsevan yhteisössämme. Jokainen talkoolainen teki suurella sydämellä töitä yhteisen hyvän eteen. Lapset auttoivat myynnissä ja varmistivat kahvion tuotesaatavuutta innolla sekä ilolla. Tapahtumistamme jää monelle lämmin muistijälki, jonka uskon kantavan pitkälle.

Jälleen syyskuussa keräämme voimamme yhteen uudelleen syysturnauksessamme, johon odotetaan useita joukkueita eri seuroista ja kävijämäärä kylällämme on useita tuhansia.

Kirjoittaja on Sibbo-Vargarna jalkapallojaoston puheenjohtaja