Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Sipoon saaristo on kätketty helmi

Tiesitkö, että Sipoon saariston päivittäinen yhteysalus on ilmainen kaikille? Että Sipoon saaristossa on ainakin täysi tusina erillisiä retkeilyalueita kattaen kokonaisia saaria tai osia suurimmista saaristamme. Tai että saaristossamme asuu 140 ympärivuotista asukasta ja kesäisin moninkertainen määrä.

Eipä varmaan tienneet useimmat kunnanhallituksestakaan ennen viime maanantaita.

Kunnanhallitus ja saaristovaltuuskunta tekivät retken 22. elokuuta Sipoon saaristoon ja useimmat kävivät myös Norrkullalandet-saaren itäosan ulkoilualueen näkötornissa.

Sipoon saaristo on todella kaunis ja elävä ympäristö. Yhteysvene, jolla retken teimme ja jota liikennöi Pörtö Line, on ilmainen ja mahdollistaa helpon päiväretken saaristoon Gumbostrandista tai Kalkkirannasta.

Sipoon saaristovaltuuskunta ottaa kantaa saaristoa ja sen asukkaita koskeviin asioihin ja toi retkellä pidetyssä kokouksessa esiin uusia ja vanhojakin aloitteitaan. Tulkitsin, että seuraavia asioita tultaisiin edistämään:

- Kierrätyslautta Otto halutaan kiertämään saariston kaksi kertaa vuodessa.

- Poistetut ränsistyneet Kalkkirannan ja Gumbostrandin pysäkkikatokset tulee korvata. Vaikka kuuluu elylle, on kunnan mahdollista ”auttaa” elyä hankkimalla katokset.

- Julkisten laitureiden ja maihinnousupaikkojen kunnostukseen vuosittainen varaus kunnan budjettiin.

- Vesi- ja viemäriverkon laajentaminen saaristossa. Tämä onkin etenemässä.

- Ja vielä, ehkä merkityksellisimpinä: kesähuviloiden muuttaminen ympärivuotisiksi asunnoiksi. Se vaatii, että rakennuksen käyttötarkoituksen muutosta haetaan kunnalta. Rakennus- ja ympäristövaliokunta käsittelee kaikki hylätyiksi ehdotetut hakemukset ja suhtautuu erittäin myönteisesti rakentamiseen ja ympärivuotiseen asumiseen.

Kuituverkon saaminen olisi myös erittäin tärkeä asia saaristolaisille, mutta se vaatinee yksityisen toimijan mukaan tulon.

Nämä panostukset ovat kuituyhteyksiä lukuun ottamatta kunnalle pieniä, mutta niillä on erittäin suuri vaikutus moneen saaristolaiseen Sipoossa.

Saaristomme ja rantamme ovat suuri mahdollisuus Sipoolle. Kunpa me kaikki sipoolaisina oppisimme tuntemaan näitä kauniita rantoja ja saaria paremmin. Veden äärellä sielu lepää ja luonto tuntuu paljon läheisemmältä.

Kirjoittaja kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtaja (ps.)