Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Söderkulla skola on rakennettava nopealla aikataululla

On esitetty, että tilat Miilintien koulukeskuksessa riittävät hyvin aina vuoteen 2030 saakka niille toimijoille, jotka nyt käyttävät tiloja. RKP ei allekirjoita tätä väitettä ja olemme muistuttaneet siitä, että Miili rakennettiin yhdelle toimijalle yhtenäiskouluksi – tällä hetkellä koulukeskuksessa toimii kuusi eri toimijaa.

Söderkulla skola, sen oppilaat ja henkilökunta, siirtyivät parakeista koulukeskukseen vuonna 2020. Silloin poliittinen yhteisymmärrys oli se, että uusi koulu valmistuisi vuonna 2024 ja uuden koulun projektisuunnitelma hyväksyttiin vuonna 2021.

Edellisen valtuustokauden aikana, vuonna 2021, sivistysvaliokunta päätti, että Miilintien koulukeskus avattaisiin myös kielikylpykoululaisille.

RKP iloitsee luonnollisesti sitä, että myös Söderkullassa tarjotaan mahdollisuutta oppia ruotsia koulunkäynnin yhteydessä, mutta huonot tilaratkaisut eivät palvele myöskään kielikylvyssä olevia oppilaita eikä henkilökuntaa.

Oppilaiden, vanhempien ja henkilökunnan viesti on selvä; koulukeskuksessa työskentely ja opiskelu tällä käyttäjämäärällä ei toimi. Opiskeluiden suorittamien, opettaminen ja muun työn teko tiloissa, joista puuttuu mahdollisuudet keskittymiseen ja rauhaan, on äärimmäisen haastavaa ja uuvuttaa lapsia, nuoria ja aikuisia. Näin monen toimijan on mahdotonta hyödyntää tiloja alkuperäisen suunnitelman mukaan.

RKP kuulee oppilaiden, vanhempien ja henkilökunnan huolen ja siksi ehdotimme sivistysvaliokunnan kokouksessa (28.9), että Söderkulla skolanin rakennustyöt aloitettaisiin vuonna 2024, jotta uusi koulu olisi valmiina syksyllä 2026.

Ehdotuksemme hävisi äänestyksessä ja enemmistön päätöksellä Söderkulla skolanille ehdotetaan ainoastaan suunnittelurahaa vuosina 2024–2025.

RKP tulee tulevissa keskusteluissa pitämään kiinni siitä, että Söderkulla skolanin tulee valmistua vuonna 2026. Tämä, jotta kaikille oppilaille ja eri yksiköiden henkilökunnille voidaan suoda paremmat opiskelu- ja työskentelyolosuhteet.

Toivomme, että päätöksentekijät yli puoluerajojen muistavat millä saatesanoilla Söderkulla skola viime valtuustokaudella muutti Miilintien koulukeskukseen ja pitävät kiinni lupauksestaan uudesta koulurakennuksesta.

RKP:n valtuustoryhmä, Sipoo