Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipidekirjoitus | Viimeinen hetki vaikuttaa

Minkälaisessa ympäristössä sipoolaiset haluavat elää, väljässä, luonnonläheisessä maaseutumaisemassa vai hyvin tiiviisti rakennetussa kivikylässä?

Nikkilä on ollut viihtyisä luonnonläheinen paikka asua, käydä kouluja, liikkua ja harrastaa. Mielestäni hienoa Nikkilän kartanon aluetta ei tarvitsisi pilata ylimitoitetulla rakentamisella ja kunnalle liian kalliilla ratkaisuilla.

NG8 Nikkilän kartanon kaava on jo aikaisemmin herättänyt ihmetystä ja kannanottoja kuntalaisissa. Kuntalaiset jättivät vuonna 2021 nimiadressin, jossa yli 1 500 henkilöä vastusti silloista kaavaehdotusta. Kunta sai myös suuren määrän muistutuksia ja lausuntoja. Muun muassa tämän perusteella kaavamuutos on tehty.

Nyt NG8 Nikkilän kartanon keskuksen asemakaava ja asemakaavamuutos on nähtävillä. Edelleen suunniteltu asukasmäärä on liian suuri. Luontoarvot, viihtyvyys ja turvallisuus uhrataan. Nikkilästä tehdään samanlainen lähiö, joita ratojen varret tässä lähellä ovat jo pullollaan.

Nyt on jälleen kerran kuntalaisten herättävä ottamaan kantaa.

Ei pidä ajatella, ettei kannattaisi kertoa mielipidettään. Yhteistuumin kuntalaiset ovat ennenkin saaneet muutosta aikaan.

Kaavaehdotusta esitellään kuntalaisille vielä kerran ma 17.10 klo 14–18 Nikkilän Juhlatalossa.

Mahdolliset muistutukset kaavaehdotuksesta tulee toimittaa kirjallisesti 31.10.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@sipoo.fi tai osoitteeseen Sipoon kunta, Kirjaamo, PL 7, 04131 SIPOO.

Lisätietoja löytyy osoitteesta https://www.sipoo.fi/ng8

Kirjoittaja on sipoolainen varavaltuutettu (kesk.)