Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta vastaa koululaisille | Luonnonnurmi ei kestä pelaamista tähän vuodenaikaan

Sipoonjoen koulun oppilaat Kokkinen, Koskela, Ek ja Lundgren kysyivät kirjoituksessaan (SiSa 20.10.2022), miksi kunnan kahdelle nurmikentälle Nikkilässä on pääsy kielletty ja siitä kerrottu muun muassa kyltein.

Lue myös: Koululaiset ihmettelevät: Miksi Nikkilässä on useita kieltokylttejä?

Ymmärrämme kunnan liikuntapalveluissa harmituksen nurmikenttien käyttökiellosta. Valitettavasti luonnonnurmet eivät kestä näin syksyllä ja syyssäillä enää pelaamista.

Nurmen kunto menee syyskelillä huonoksi käytöstä, mikä vaikuttaa myös nurmen käyttöön seuraavana kesänä. Jotta nurmikentät olisivat käyttökunnossa ensi kesänä kirjoittajille ja kaikille muillekin, on niiden käyttö jouduttu syksyn saapuessa kieltämään kyltein ja myös maalit ovat siksi lukittuna.

Kirjoittajat kysyivät myös mahdollisuudesta vapaavuoroon kuplahallissa Nikkilässä. Lival-halli on IF Sibbo-Vargarnan hallinnoima, ei kunnan. Pelimahdollisuuksista Nikkilän kuplahallissa kannattaa kysyä urheiluseuralta. Urheiluseuralla on lisäksi tarjolla monenlaisia hyviä liikuntamahdollisuuksia. Tekonurmikenttä Nikkilään ei ole tällä hetkellä kunnan investointisuunnitelmissa, mutta Söderkullan tekonurmikentällä on tarjolla vapaavuoroja. Vapaavuoroja kunnan hallinnoimiin liikuntapaikkoihin on yleensä järjestettävissä ja niitä voi pyytää sähköpostitse: liikuntapalvelut@sipoo.fi .

Nikkilän alueella pääsette pelaamaan useilla muilla kentillä. Käytettävissä pelaamiseen ja monenlaiseen muuhunkin liikkumiseen ovat Suursuon hiekkakenttä, Kartanon pieni hiekkakenttä ja myös Nikkilän keskuskentän vieressä oleva hiekkakenttä ja sen takana oleva pieni nurmialue. Hiekkakentillä ja pienellä nurmialueella on myös maalit jalkapallon pelaamista varten. Kannustamme liikkumaan muillakin ulkoliikuntapaikoilla, joita Nikkilässä on tarjolla frisbeegolfradasta ulkokuntosalilaitteisiin.

Kirjoittaja on Sipoon liikuntapalvelupäällikkö