Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vieraskynästä Miksi sunnuntaina kannattaa äänestää

Seurakuntavaaleja vietetään jälleen neljän vuoden tauon jälkeen. Ensi sunnuntaina on varsinainen vaalipäivä, ja silloin ratkeaa, ketkä valitaan käyttämään valtaa tulevan neljän vuoden aikana.

Kirkkoon kuuluu valtaosa suomalaisista, mutta seurakuntalaisten arvomaailma ja seurakunnissa tehdyt valinnat eivät aina kohtaa toisiaan. Yhtenä syynä on se, että vain pieni osa jäsenistä käyttää äänioikeuttaan. Valituksi ei välttämättä tule he, jotka edustaisivat laajemmin seurakuntalaisten toiveita. Mikäli vain aktiivisimmat ja seurakunnan toiminnassa jo mukana olevat äänestävät itselleen tuttuja ja samanmielisiä ehdokkaita, ei seurakunta pysty asettumaan suuren enemmistönsä asemaan.

Edellisissä vaaleissa äänioikeuttaan käytti 8,8 % Sipoon suomalaisen seurakunnan jäsenistä. Nyt ennakkoäänestyksen päätyttyä luku näyttäisi laskevan. Vielä ensi sunnuntaina on mahdollista korjata tilannetta.

Seurakunnan luottamushenkilöt ovat tärkeällä paikalla. He päättävät kirkollisveron suuruudesta ja miten veroeurot Sipoossa käytetään. Heidän vastuullaan on huolehtia, että toiminta kohtaisi sitä tarvetta, mitä asuinyhteisöissämme on.

Seurakunta palvelee ihmisiä tälläkin hetkellä monin tavoin antaen taloudellista tukea heikompiosaisille ja mahdollistaen erilaista toimintaa lapsille, nuorille ja kaiken ikäisille. Seurakunta tekee hengellistä työtään monipuolisesti. Erilaiset kerhot ja ryhmät tukevat ihmisten jaksamista ja tarjoavat turvallisia tiloja kohtaamiseen.

Jotta näin olisi jatkossakin, tarvitaan osaavia luottamushenkilöitä.

Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneen kautta, joka löytyy sähköisenä osoitteessa https:// www.seurakuntavaalit.fi/vaalikone. Siellä ehdokkaat kertovat itsestään ja ovat vastanneet vaalikoneen kysymyksiin.

Käytä äänioikeuttasi ja tule äänestämään ensi sunnuntaina 20.11. Kirkonkylän seurakuntatalolle klo 11–20. Mahdollista osaltasi, että valituksi tulee taitavia ja tehtävästään monipuolisesti kiinnostuneita päättäjiä.

Kirjoittaja on Sipoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra ja lääninrovasti