Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kuka vastaisi liiskaksi tallatun äidin hätähuutoon?

Olen ollut tekemisissä Sipoon kunnan lasten sosiaalipalvelujen kanssa ja olen sen toiminnasta suorastaan tyrmistynyt. Perheemme tilanne on monesta syystä haasteellinen ja lapsellamme onkin sen takia nimetty oma sosiaalityöntekijä.

Olen päässyt avioeron kautta irti väkivaltaisesta parisuhteesta, mutta henkinen toipuminen parisuhdetraumoista kestää vielä kauan, sekä lasten toisen vanhemman aiheuttama tahallinen kiusanteko kuormittaa minua edelleen.

Viestiini vastattiin viikon kuluttua eikä apua tarjottu.

Viime viikolla olin itse ihan romahtamispisteessä ja varmaan seuraava romahdus johtaakin ambulanssilla sairaalaan. Laitoin sosiaalityöntekijälle tekstiviestin, että nyt tarvitsen apua: "Mä tarvitsen apua. Mä en enää jaksa..." Tähän viestiin vastattiin viikon päästä ja minkäänlaista apua ei tarjottu. Ei edes kysytty, että voinko paremmin, tai missä lapset nyt ovat ja miten he voivat.

Tämän lisäksi kerroin, että lapsi oli minulle kertonut toisen vanhemman kohdelleen häntä myös fyysisesti väkivalloin. Sosiaalityöntekijän näkemys on, että he puuttuvat väkivaltaan vasta jos lapseen kohdistuneen fyysisen väkivallan enimmäisrangaistus on vähintään kaksi vuotta vankeutta. Eli tässä nyt sitten jäädään odottelemaan, että täyttyykö tämä kaksi vuotta vankeutta seuraavalla kerralla? Toivottavasti ei täyty pidempi aika!

Lastensuojelu tarkoittaa minun mielestä lasten suojelua, myös heidän vanhemmiltaan.

Itseä järkyttää tässä tilanteessa se, että eikö Sipoolla ole oikeasti mitään perhetyötä tarjota, jos vanhemmat sairastuvat ja tarvitsevat apua? Huostaanotto äärimmäisessä tilanteessa ei voi olla ainoa hoitomuoto ja se on ihan kamalan epäinhimillinen ja kalliskin tapa "tukea" perheitä.

Kuka vastaisi liiskaksi tallatun äidin avunhuutoon?