Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liiskattu äiti esitti hätähuudon Sipoon Sanomien mielipidepalstalla – näin kunnan sosiaalitoimi vastaa

Vastauksena Äiti-ihminen -nimimerkillä kirjoitettuun kirjoitukseen (SiSa 24.11.2022) Sipoon lapsiperheiden sosiaalityön palveluista haluan ensisijaisesti pahoitella, että kokemus palveluistamme on ollut heikko ja sosiaalityöntekijää ei ole tavoitettu yrityksistä huolimatta.

Kirjoituksessa kuvattiin asiakkaan tilannetta ja tähän liittyen tuon esille toimintaperiaatteemme.

Tilannearvio perustuu sosiaalihuoltolain ja lastensuojelulain mukaisesti yksilölliseen arvioon, eikä yleisiin linjauksiin tai kriteereihin.

Lapsen ja perheen tilanne on aina yksilöllinen ja tuen tai suojelun tarve samoin. Tavoitteenamme on, että tuemme perhettä ja lasta mahdollisimman varhain ja jo ennen tilanteen kriisiytymistä. Perheiden tuen tarve tulee kuitenkin tietoomme usein vasta sitten, kun kevyt tuki ei enää auta.

Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme useimmiten nopeasti kotipalvelua tai perhetyötä, jos perhe itse ottaa tukea vastaan. Palveluissamme on ajoittain ruuhkaa, mutta tavallisesti apu saadaan järjestymään hyvinkin nopeasti.

Lapsiperheiden sosiaalityön päivystysnumero vastaa päivittäin klo 9–15 ja sitä kautta palveluun saa arkipäivisin aina yhteyden joko suoraan tai jättämällä soittopyynnön.

Valitettavasti tekstiviesti suoraan tietylle työntekijälle ei aina tavoita, sillä työntekijöillä saattaa olla esim. vuosilomia tai koulutuspäiviä, jolloin he eivät ole työpuhelimensa äärellä.

Lue myös: Mielipide | Kuka vastaisi liiskaksi tallatun äidin hätähuutoon?

Akuutissa tilanteessa päivystysnumeroon soittamalla saa kuitenkin ammattilaisen linjalle ja hänelle voi tilanteensa kertoa. Virka-ajan ulkopuolella akuuteissa asioissa vastaa sosiaali- ja kriisipäivystys.

Siirrymme vuoden vaihteessa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle, mutta lapsiperheiden palveluja tarjotaan Sipoossa entiseen malliin. Yhteystietoihin tulevista mahdollisista muutoksista tiedotetaan Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen uutiskirjeissä ja myöhemmin avattavilla hyvinvointialueen internet-sivuilla.

Haluamme jatkaa palvelujemme kehittämistä ja parantaa edelleen toimintaamme muutoksista huolimatta, siksi kaikenlainen palaute on aina tervetullutta.

Hanna Kaunisto, Palvelujohtaja /Sipoon kunta Lapset, nuoret, perheet