Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Miksi kunta rakentaa koirille luksuspuiston?

Luin kauhukseni 2.3.2023 Sipoon Sanomista, että Söderkullaan suunnitellaan uusi upea koirapuisto. Pahinta tässä suunnitelmassa on alue.

Kyseinen metsä-alue sijaitsee Miilin päiväkodin ja koulukeskuksen vieressä. Se on ollut jo vuosia lasten ”puuhastelumetsä”. On ollut suloista katsella, kun lapset rakentavat, rentoutuvat ja nauttivat lähimetsästä. Sanomattakin on selvää, että puiston myötä tulee ”jätökset” ympäristössä lisääntymään.

Lue myös: Söderkullan uudelle koirapuistolle löytyi paikka – rahat toteuttamiseen varattu jo tälle vuodelle

En ole koirien vihaaja lainkaan, mutta rajansa kaikella. Tarvitsevatko koirat kalliin, luodun metsämäisen virikkeellisen ympäristön? Metsiä täällä Söderkullassa kyllä riittää, joten lenkkeilemään vain metsiin niin paljon kuin sielu sietää. Sieltä ne virikkeet ja aurinkosuojat löytyvät, eikä maksa mitään.

Koiria on tällä hetkellä Suomessa n. 700 000. Olisiko syytä harkita koiraveroa? Verotuloilla voisi sitten rakentaa”upeita” koirapuistoja.

Tässä kunnan suunnitelmassa kustannusarvio on n. 90 000 euroa. Eikö kunnalla ole tarpeellisempiakin kohteita, kuin luksus koirapuisto? Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa Söderkullan vanhan koulun purku. Tuo 90 000 euroa olisi oiva pesämuna kyseiselle kohteelle.

Toivon kunnalta järkeä ja harkintaa tällaisiin projekteihin.