Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 16.3.2022 Odotan vaalisäpinän vielä alkavan

Tämän lehden ilmestyessä eduskuntavaaleihin on aikaa 17 päivää. Yksi tärkeä päivämäärä on ensi viikon keskiviikko 22. maaliskuuta, jolloin alkaa ennakkoäänestys. Ennakkoon vaaliuurnilla voi käydä tiistaihin 28. maaliskuuta saakka.

Edellisissä, vuoden 2019 eduskuntavaaleissa sipoolaisista äänioikeutetuista oman mielipiteensä kävi ennakkoon kertomassa 32,1 prosenttia. Määrä oli suurin piirtein sama kuin Sipoon lähinaapureissa Porvoota lukuun ottamatta, jossa ennakkoon äänesti lähes 40 prosenttia äänioikeutetuista.

Toivoisin ehdokkailta enemmän ulostuloja.

Jos ei huomioida teiden varsia koristavia naamagallerioita, ei ehkä uskoisi vaalien olevan jo kulman takana. Sen verran maltillista ja hiljaista vaalipöhinä on vielä tähän saakka ollut. Nähtäväksi jää, syntyykö perinteistä vaalikiimaa tällä kertaa laisinkaan. Tai jos syntyy, jää se vain viimeisille viikoille.

Toivoisin niin sipoolaisilta kuin muilta uusmaalaisilta ehdokkailta enemmän ulostuloja. Sipoon Sanomien vaalikynäpalsta tarjoaa tähän yhden erinomaisen väylän, jossa ajatuksiaan voi avata lukijoillemme, eli äänestäjille. Vaalikyniä julkaistaan saapumisjärjestyksessä ja ne voi lähettää osoitteeseen sipoon.sanomat@media.fi

Niille äänestäjille, jotka puolestaan vielä miettivät kenelle oman äänensä antavat, neuvoisin tutustumaan verkkosivuiltamme löytyvään vaalikoneeseen. Siellä voi vertailla paitsi omia vastauksiaan ehdokkaiden vastauksiin, myös lukea tarkemmin ehdokkaiden perusteluja sille, miksi he ovat vastanneet niin kuin ovat.

Vaalikone löytyy osoitteesta sipoonsanomat.fi/vaalikone

Kirjoittaja on Sipoon Sanomien päätoimittaja