Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Pitäkää urheilijat ja toimipaikat Sipoossa

Perehdyittekö Eero Lehden kirjoittamaan kolumniin Sipoon Sanomissa torstaina 2.3.2023? Jos olet vastuussa kunnan taloudesta, niin olisi syytä lukea kolumni jopa uudestaan. Voin vain lisäksi todeta: Vaaliemme jälkeen uuden hallituksemme on Suomen Pankin kehotuksesta noudattava tosi tiukkaa rahapolitiikkaa. Ylimääräistä rahaa ei tule jakoon ja lainarahan kustannukset tulevat nousemaan.

Sipoon näkökulmasta ajattelen urheilun ja urheiluseurojen toimintaa tulevaisuudessa seuraavasti: Jos rakennamme palloiluhallin pitkien ja vaikeiden matkojen päähän, niin seuraava skenaario voi hyvin olla edessämme. Sipoo jakautuu enemmän ja enemmän kahtia. Nikkilästä liikenneyhteydet ovat huonot (olemattomat), mutta omilla ajonevoilla on tietysti mahdollista päästä Keinukallioon. Puhumatta sitten koko Etelä-Sipoon alueesta. Olen täysin vakuuttunut, siitä että Etelä-Sipoon nuoret urheilijat tulevat siirtymään sipoolaisseuroista Helsinkiin tai Porvooseen. Harjoitusmahdollisuudet siellä ovat hyvät ja liikenneyhteydet mainiot. Oppilaskuljetuksiin joudumme keskittymään pidempiin lisäkoulukyyteihin. Linja-autoissa istumisesta kunto ei kohene.

Eli: Olisiko syytä ruveta asiallisesti kaavoittaa Nikkilä ja Söderkullan yhdistämistä? Liikunta- ja urheilutoimipaikat pitäisi sijoittaa hyvien liikenneyhteyksien päähän ja koulujen läheisyyteen.

Rahankäytöstä voi aina keskustella. Olen vakuuttunut, että myös Sipoossa on tiukkaa. Sen todistaa hyvin Nikkilän keskuspuiston rakentamisen eteneminen. Vuosia on mennyt. Aina vain siirretään kohteen valmistumista rahan puutteesta. Tällä esimerkillä haluan mainita: Pitäisi ajatella ennen kuin hätäisesti ryhtyy uusiin vastuukohteisiin. Eli uusia rakennustehtäviä ei pitäisi ottaa ohjelmaan, ennen kuin edelliset on hoidettu. Meillä Sipoossa on taloudellisia ja teknisiä mahdollisuuksia sopivaan palloiluhalliin, mutta hillityillä, järkevillä ja vastuullisilla päätöksenteoilla. Pitäkää urheilijat ja toimipaikat Sipoossa.