Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Mitkä ovat NG8:n rahalliset kustannukset?

NG8- kaavan taloudelliset faktat on edelleen kerrottu hyvin puutteellisesti.

Sipoon kunnan antamat vastineet NG8:n kaavaluonnokseen ovat tyyliltään kuntalaisten esiin nostamien huolien tyrmäämistä. Hyvin vähän on kuulemisten antamia näkemyksiä otettu huomioon. Vain pientä säätöä on tehty.

Pyydämme ystävällisesti joko kunnanjohtajaa tai kunnanhallituksen puheenjohtajaa avaamaa kaavoitushankkeen todelliset kustannukset meille kuntalaisille.

Virkamiesten vastauksissa todetaan, ettei aseman kustannuksia tarvitse huomioida, koska NG8 voidaan toteuttaa myös ilman henkilöliikenteen aloitusta. Tällainen kommentti on kuntalaisten vähättelyä, koska koko kaavahanketta on perusteltu henkilöjunaliikenteellä.

Pyydämme siis avaamaan seuraavat kulut:

1. Tulevan aseman ja siihen liittyvän infran aiheuttamat kustannukset Sipoon kunnalle.

2. Tonttien myynnistä aiheutuvat infra-kulut ja odotetut tuotot diskontattuna samaan hetkeen rahoituskustannusten edes likimääräisellä tasolla arvioimiseksi (nyt materiaalissa on esitetty tuotot ja kulut ilman diskonttausta).

3. Sipoon kunta on sitoutunut osallistumaan henkilöjunaliikenteen aloittamisesta aiheutuviin ylimääräisiin operointikustannuksiin HSL:n vastineen mukaan. Mitkä nämä kustannukset ovat?

Olemme kysyneet tätä asiaa jo viime vuoden puolella saamatta vastausta. Toivomme tällä kertaa, että kunnan arvoissa oleva avoimuus koskisi myös tätä asiaa.