Sipoon kunnan kulttuuripalkinto elämänlankaa hellivälle Raija Jokiselle – "Visualisoin arkipäiväisiä kokemuksia"

Tekstiili- ja kuvataiteilija Raija Jokinen voitti Sipoon kunnan vuoden 2019 kulttuuripalkinnon tiistaina Topelius-tapahtumassa pääkirjastossa Nikkilässä.

Vapaa-ajanjaosto myönsi 1 500 euron arvoisen palkinnon Jokiselle, joka asuu ja työskentelee Sipoossa.

Luovalle työlle Sipoo tarjoaa oivan asuin- ja työympäristön.

– Olen viihtynyt Sipoossa, nautin täällä luonnosta.

Kulttuuripalkinnon luovutti tilaisuudessa vapaa-ajanjaoston puheenjohtaja Tom Sundbäck

Jaosto perusteli Jokisen valintaa taiteilijan näyttävästä ja erityisestä tyylistä sekä erilaisten materiaalien luovasta yhdistämisestä.

Hänen teoksissaan näyttäytyy usein ihmishahmoja yhdistettynä luontoaiheisiin tai monitulkintaisiin sommitelmiin. Teokset ovat herkkiä ja koskettavia, vapaa-ajanjaosto kiitti.

Taiteilija oli otettu saamastaan Sipoon kunnan kulttuuripalkinnosta.

Taiteilijan työ on suurimmalta osin arkista aherrusta, jota Jokisella on riittänyt jo muutaman vuosikymmenen vuoden ajan.

– Teoksissani esiintyy usein ihmishahmoja, luonnonaiheita tai abstrakteja sommitelmia. Käytän materiaalinani pääasiassa pellavakuitua ja työstän sitä menetelmillä, jotka pohjaavat paperin ja tekstiilin valmistustapoihin, Jokinen kertoo.

– Herkästä ilmeestään huolimatta teokseni ovat kestäviä ja siten julkisiin tiloihin sopivia, mikä on todentunut useissa kohteissa, joihin teoksiani on hankittu.

Jokinen on saanut työuransa aikana lukuisia palkintoja esimerkiksi ulkomaisista näyttelyistä sekä Uudenmaan läänin taidepalkinnon vuonna 2015.

– Luonnossa tapahtuu paljon asioita.

– Visualisoin arkipäiväisiä tuntemuksia ja niiden liittymistä emotionaaliseen ja fyysiseen ympäristöömme.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut