Postilta kokonaan uudenlainen Box-palvelu Helsingin ytimeen – jopa sovituskopit tarjolla verkkokaupan asiakkaille

Aasiasta tilattavien pakettien maksuihin on luvassa monia muutoksia. Posti / mediakuva

toimitus

Posti pyrkii vastamaan kiristyvään verkkokauppakilpailuun avaamalla uuden yrityksiä ja kuluttajia palvelevan Box-toimipisteen Helsingin Keskuskadulle.

Posti kertoi maanantaina, että Box tarjoaa muun muassa sovituskopit, jättimäisen pakettiautomaatin ja digitaalinen kioskin.

Marraskuun alussa aukeava Box palvelee myös verkkokauppiaiden kivijalkakauppana sekä Postin uusien digipalveluiden testitilana.

Postin tekemän tutkimuksen mukaan lähes viidennes suomalaisista arvioi ostavansa kaiken tai lähes kaiken verkosta vuonna 2025.

– Keskuskadulle avattava tila kuvaa hyvin verkkokaupan ja Postin historiallisen nopeaa muutosta. Verkko- ja vertaiskaupan kasvun vuoksi merkittävä osa postiasioinnista koskee pakettien noutamista ja lähettämistä. Box on vastauksemme verkkokaupan kasvuun ja suomalaisten uusiin kulutustapoihin, kommentoi Postin asiakaskokemus ja -kanavat -yksikön johtaja Kaisa Ilola tiedotteessa.

Boxin on tarkoitus tehdä verkko-ostosten nouto ja lähetys mahdollisimman helpoksi. Tilatut vaatteet voi noutaa esimerkiksi työpäivän lomassa ja niitä voi sovittaa siltä seisomalta.

– Jos vaatteet sopivat, erinomaista. Jos ne eivät istu, palautus onnistuu heti ilman turhaa lenkkiä kodin kautta. Myös muut lähetykset voi purkaa Boxissa saman tien ja jättää materiaalit meille kierrätettäviksi tai muiden käytettäviksi, Ilola sanoo.

Postin mukaan verkkokaupan ympäristöpäästöt eivät eroa kivijalkakaupoista.

Tuotteiden kuljetusreitti valmistusmaasta Suomeen on pääpiirteissään samanlainen riippumatta siitä, ostaako kuluttaja tuotteen verkkokaupasta vai kivijalkakaupasta.

Posti korostaa myös uuden palvelun hiilineutraaliutta.

Postin kaikki jakelu-, kuljetus-, rahti- ja varastopalvelut Suomessa ovat asiakkaille hiilineutraaleja ilman lisämaksua.

– Boxiin ei voi saapua autolla, vaan se on hyvien julkisten yhteyksien päässä. Lisäksi pakkausmateriaaleihin ja niiden kierrätettävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota, Ilola sanoo tiedotteessa.

Uutta Boxissa on myös näkyvä yhteistyö verkkokauppojen kanssa.

– Verkkokauppiaat voivat pitää tilassa omia tapahtumiaan, järjestää pop up -tapahtumia ja myydä omia tuotteitaan tiloissamme. Näyteikkunamme ovat myös heidän käytössään.

Boxissa testataan myös Postin omia digipalveluja. Esimerkiksi pakettien ja kirjeiden lähetys onnistuu uuden itsepalvelupäätteen avulla, jossa voi maksaa lähetyksen ja olla halutessaan videoyhteydessä Postin asiakaspalveluun.

Itsepalvelupäätteitä testataan parhaillaan, koska niitä on tarkoitus käyttää jatkossa avattavissa OmaPosti-kioskeissa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut