Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loviisan Sanomat lisää ilmestymispäiviä – tammikuusta alkaen lehti ilmestyy kolme kertaa viikossa

PAIKALLISUUS:Myös lehden verkkopalveluja kehitetään. Marraskuussa Lovarin yhdistelmätilaajat saavat muun muassa sanomalehti Uusimaan lukuoikeuden verkossa.

Paikallinen uutisointi Loviisan seudulla lisääntyy merkittävästi ensi vuoden alusta, kun Loviisan Sanomat alkaa ilmestyä kolme kertaa viikossa.

Tammikuusta lähtien Loviisan Sanomien tilattu lehti ilmestyy tiistaisin ja torstaisin – kolmas numero jaetaan peittojakeluna sunnuntaisin.

– Onhan tämä historiallisen hieno hetki aikana, jolloin paperilehtien ilmestymispäivien lisääminen on varsin poikkeuksellista. Uusi julkaisupäivien rytmitys palvelee hyvin lukijoitamme ja lisää mahdollisuuksiamme paikalliseen uutisseurantaan, Loviisan Sanomien päätoimittaja Arto Henriksson iloitsee.

Onhan tämä historiallisen hieno hetki aikana, jolloin paperilehtien ilmestymispäivien lisääminen on varsin poikkeuksellista.

Sunnuntain peittolehden jakelualue kattaa Loviisan ja Lapinjärven. Painosmäärä on yli 8 500 kappaletta, mikä on selvästi suurempi, kuin Loviisan Sanomien nykyisten peittojakeluiden.

– Uudistus on merkittävä myös ilmoittaja-asiakkaidemme kannalta. Torstain ilmestymispäivä palvelee erinomaisesti loppuviikon mainontaa ja sunnuntain peittolehti antaa mainostajille mahdollisuuden nostaa alkuviikon myyntiään, lehtiryhmän johtaja Jari Mankonen sanoo.

Syys-lokakuussa Lovarin paperilehti sai uuden ulkoasun, joka on saanut kiitosta lukijoilta.

Myös verkkoalusta uusittiin ja tilaajille on tarjolla huomattavasti aiempaa laajempi uutiskattaus ja runsaammin sisältöä. Lovarissa tullaan myös järjestämään digiklinikkoja, joissa opastetaan lukijoita digilukemisessa ja esimerkiksi mediatunnuksen käytössä.

– Kaikkein merkittävin uudistus ja lisäpalvelu on kuitenkin se, että marraskuun alussa Loviisan Sanomien yhdistelmätilaajat saavat automaattisesti luettavakseen myös seitsenpäiväisen Sanomalehti Uusimaan digisisällöt sekä näköislehden. Näin tarjoamme Lovarin tilaajille lehden joka aamu, kertoo Etelä-Suomen Median kuluttajamyynnin johtaja Riia Kyllönen

Uudistusten myötä pystymme turvaamaan lehtien tulevaisuuden ja edelleen kehittämään niitä vahvoina paikallisina tuotteina.

Loviisan Sanomien toimitus on saanut käyttöönsä uutta tekniikkaa, jonka avulla paikallista uutistyötä voidaan lisätä ja kolmas ilmestymispäivä on mahdollista toteuttaa. Myös Pyhtäänlehden sisältöä ja ulkoasua kehitetään.

– Meillä on alueella vahva ja osaava toimitus, joka pääsee siirtymävaiheen jälkeen entistä paremmin kiinni paikallisiin ilmiöihin ja uutisiin. Paperilehden rinnalla panostamme voimakkaasti myös digisisältöihin ja niiden tarjontaan, Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja Silja Tenhunen lupaa.

Loviisan Sanomien ja Sanomalehti Uusimaan yhteistyö tiivistyy myös toimituksen sekä mediamyynnin osalta, mikä takaa paikalliseen uutis- ja myyntityöhön aiempaa paremman resurssin.

Loviisan Sanomat siirtyi osaksi Etelä-Suomen Mediaa syyskuun alussa.

Uudistusten ohella Loviisan Sanomissa on käyty yhteistoimintaneuvottelu, joka päättyi viime viikolla. Sen seurauksena irtisanottiin kolme henkilöä, kun sivunvalmistus ja mediamyynti yhdistettiin osaksi konsernitoimintoja.

Loviisan Sanomien journalistinen toimitus jatkaa entisellä vahvuudellaan.

– Loviisan Sanomat ja Pyhtäänlehti täydentävät loistavasti mediapalettiamme itäisellä Uudellamaalla. Uudistusten myötä pystymme turvaamaan lehtien tulevaisuuden ja edelleen kehittämään niitä vahvoina paikallisina tuotteina. Ilmestymiskertojen lisääminen on tästä minusta oiva esimerkki, Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala näkee.

Lue myös:Etelä-Suomen Media vahvistaa mediamyyntiään ja kehittää sisältöjään