Sudet olivat illan päätähtiä – Patsaat ja uusi kevytväylä antoivat aihetta juhlaan

Nikkilän ja Nikinmäen välisen kevyen liikenteen väylän valmistuminen oli juhlan aiheena torstai-iltana Sipoossa. Martinkyläntien uusi liityntäparkki oli tilaisuuden pitopaikka ja myös juhlan aiheena.

Lapset, aikuiset ja ikäihmiset halusivat nähdä sudet, jotka on tarkoitus nostaa Martinkyläntien ja Nikkiläntien kiertoliittymään vielä tämän vuoden aikana.

Kolme betonista valettua susipatsasta oli ehtinyt ajoissa juhlapaikalle, liityntäparkkialueen kulmalle.

Kun loput kaksi sutta nähdään Nikkilässä, kaikki sudet pääsevät paikoilleen.

– Halusin tehdä sudet, jotka vartioivat liikenneympyrää – joka suunnasta tänne tulevia. Ja jokainen susi sitten vartioi siitä sitten, mitä täällä tapahtuu, taiteilija Pekka Paikkari pohti.

Paikkari on tehnyt Nikkiläntietä tunnetuksi pupuillaan, porkkanoillaan, perhosillaan ja nyt susillaan, jotka ottivat neljäntenä paikkansa.

Samalla edellä mainitut taideteokset kiertoliittymiin tilannut Sipoon kunta on halunnut helpottaa Nikkilässä liikkumista ja paikkojen löytymistä, kun jokainen kiertoliittymä on selkeästi ainutlaatuinen.

– Näen, että tämä on näiden neljän liikenneympyrän viimeinen etappi, ja ehkä niistä kaikkein tärkein, taiteilija Pekka Paikkari mietti.

Ari Tamminen (kok.) ja Monika Hämäläinen (kesk.) olivat paikalla erityisesti kevyen liikenteen väylän juhlat mielessä.

Nikkilän ja Nikinmäen kevyen liikenteen väylä on juuri niin hyvä kuin he halusivatkin.

Tamminen ja Hämäläinen keräsivät 2 500 nimeä adressiin väylän puolesta. He aloittivat kevyen liikenteen väylän eteenpäin viemisen noin kymmenen vuotta sitten, toden teolla.

He haluavat kiittää kaikkia, jotka olivat yhteisen tavoitteen takana.

Kevyen liikenteen väylä on heistä osoitus siitä, että asioita tapahtuu, kun ne tuodaan rohkeasti ja yhdessä esille, Tamminen ja Hämäläinen iloitsevat.

– Pasi Yliriskua haluan erityisesti kiittää, hän on ollut monella tapaa aktiivinen ja ajanut tätä kevyen liikenteen väylän asiaa, Hämäläinen sanoi.

Tamminen muistuttaa, että oli hyvä lähteä jo kymmenen vuotta sitten liikkeelle hankkeen toteuttamiseksi.

Autoja kulkee Nikkilän ja Nikinmäen välillä jopa noin kolme kertaa nykyistä enemmän vuoteen 2025 mennessä.

Väylän rakennustyöt sujuivat vuoden aikana mallikkaasti, mutta ruuhkia silti riitti Nikkilän ja Nikinmäen välillä.

– Minkälainen hässäkkä tähän olisi sitten (vuonna 2025) saatu aikaiseksi? Kun se nytkin veinasi tökkiä se tekeminen, Tamminen miettii.

Juhlavieraat nauttivat kaikille avoimessa tilaisuudessa teetä, kahvia ja pientä makeaa. Sipoon kunnan oma ja selkeästi kiertoliittymän susista poikkeava susimaskotti jakoi karkkia. Paikalla oli reilut sata ihmistä.

Eri ikäiset sipoolaiset halusivat olla yhteiskuvissa susien kanssa.

Muutama juhlavieras kehui ääneen uutta liityntäparkkialuetta, joka toimii autojen pysäköintiin ja torstain perusteella myös juhlapaikkana. Parkkialueen vieressä on katettu pysäköintialue myös polkupyörille.

Martinkyläntien uuden parkkialueen lisäsi Ison Kylätien varteen on saatu äskettäin käyttöön liityntäpysäköinti Nikkilässä

Monika Hämäläinen muistutti vähän juhlien puolta väliä, että juhlat sen kuin paranevat. Väki odotti jo sipoolaista kansanedustajaa (kok.) ja kunnanvaltuuston puheenjohtajaa.

– Heikki Vestman pitää juhlapuheen. Sitten leikkaamme nauhan.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut