ÅIF  haluaa pelata kotiottelut jatkossakin Sipoossa –  Liiga: Halli on liian pieni

Sipoolaisen Ådalens IF:n miesten nousu salibandyliigaan oli kevään suurimpia sensaatioita. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Kaikki miesten Salibandyliigan joukkueet saivat lisenssin ensi kaudelle.

Osalle joukkueista Suomen Salibandyliitto myönsi poikkeusluvat.

Myös sipoolaisen Ådalens IF:n Salibandyliigalle osoittama liigalisenssihakemus hyväksyttiin kaudelle 2019-20.

Jokaiselle 14:lle Salibandyliigajoukkueelle lupa myönnettiin, joten kaikki joukkueet pelaavat ensi kaudella.

ÅIF:n miesten joukkueenjohtaja Stig Söderholm sanoo, että joukkueelle oli selvää, että saavutettu sarjapaikka pidetään.

– Nousu tuli kyllä yllättäen näin nopeasti, mutta täysillä joukkue lähtee pisteitä metsästämään. Viidelle miesten liigajoukkueelle on myönnetty poikkeuslupa olosuhteiden osalta. Meitä asia koskee siitä syystä, että katsomokapasiteetti ei riitä sarjan vaatimuksiin.

Ottelut tulee pelata sarjajärjestäjän hyväksymissä halleissa. Ja ensisijaisesti joukkueen kotipaikkakunnalla. Poikkeusluvassa ÅIF:n kotiareenan katsomokapasiteetti 440 paikkaa katsottiin liian pieneksi. Miesten salibandyliigassa hallin katsojakapasiteetti pitää olla 800 katsojaa.

– Meille myönnettiin sellainen lupa, että seitsemän runkosarjanottelua saamme pelata kotona Sipoo Areenalla. Lisäksi meidän on pelattava kuusi runkosarjan ottelua sarjamääräysten ehdot täyttävässä hallissa, Söderholm sanoo.

Naisilla riittää 150 paikkaa ja miesten divarissa 250 paikkaa.

ÅIF miettiikin nyt kuumeisesti pelipaikkoja niille kuudelle pelille.

– Nikkilän monitoimihalli on yksi vaihtoehto, Pelasimme siellä jo aikoinaan liigakarsintaa, niin se on nyt mietinnässä. Emme mielellään haluaisi viedä pelejä pois kunnan alueelta. Sipoolaiset katsojat haluavat varmasti tulla peleihin Sipoossa.

Otteluohjelmaan ei hallin paikka vaikuta suuremmin.

– Oma halli toimii aivan mainiosti ja pelaajat pitävät siitä. Katsojat ovat lähellä ja se taas tuo paljon hyvää fiilistä halliin. Se on samalla myös katsojaystävällinen, se nähtiin jo liigakarsinnoissakin, Söderholm näkee.

Jokaisen salibandyliigassa pelaavan joukkueen tulee kauden aikana järjestää yksi tapahtumaottelu. Miesten liigassa yleisötavoite tässä tapahtumassa on 1 500 katsojaa. ÅIF saa kyllä katsoa hallia aika pitkältä, sillä Itä-Uudenmaan alueella ei ole yhtäkään parituhatta katsojaa vetävää hallia.

Lisäksi Salibandyliitto vaatii jokaiseen peliin 100 ilmaista istumapaikkaa liiton korttilaisille. Liiga toimittaa ÅIF:n kotihalliin maton pelialustaksi.

Liigassa kaukalon koko on mitattava laser-mitalla ja koon pitää olla 40x20 metriä. VIP-tila pitää myös olla ja medialle omat työtilat pelien ajaksi. 90 minuuttia ennen ottelua ja tunti pelin jälkeen on hallin oltava peliorganisaation käytössä.

ÅIF valmistautuu liigaan aivan normaalisti. ÅIF ilmoittaa piakkoin mitkä joukkueet pelaavat missäkin hallissa.

– Muita halleja pitäisi varata, joten tulee kiire löytää pelipaikkoja. Tämä taas teettää meille paljon lisätöitä.

Esimerkiksi nousijajoukkue Tikkurilan Tiikerit saa poikkeusluvan pelata ottelut Tikkurilan Urheilutalolla (katsomokapasiteetti 750).

– Liigaan meno on hieno juttu ja pienelle seuralle ja paikkakunnalle oikea piristysruiske. Hieman on työtä lisää, mutta meillä on hyviä ihmisiä mukana auttamassa.

Faktaa

Suomen Salibandyliiton miesten SM-sarja. Ensimmäinen sarjakausi pelattiin 1986-87. Kaudesta 1994-95 lähtien sarjasta on käytetty nimeä Salibandyliiga.

Kauden 2019-20 miesten Salibandyliiga alkaa lauantaina 21. syyskuuta. Kaksinkertaisena (26 ottelua per joukkue) pelattava ja 182 ottelua käsittävä runkosarja päättyy lauantaina 29. helmikuuta 2020. Otteluohjelman on määrä valmistua kuluvan kesäkuun aikana.

ÅIF on seura, jolla ovat naiset ja miehet samaan aikaan pääsarjatasolla.

Miesten Salibandyliigajoukkueet kaudella 2019-2020 ovat: Classic, Tampere, EräViikingit, Helsinki, Esport Oilers, Espoo, Happee, Jyväskylä

LASB, Lahti, Nokian KrP, OLS, Oulu, SPV, Seinäjoki, Steelers, Hämeenlinna, Tiikerit, Vantaa, TPS, Turku, Welhot, Kuopio, Westend Indians, Espoo ja ÅIF, Sipoo.

ÅIF on saamassa lisää pelaajia rosteriinsa, mutta menetyksiä on myös, sillä Divarissa pelannut Kasper Tähkä siirtyy Josbaan.

Sipoolaiset ovat asettaneet seuraavan kauden tavoitteekseen, että liigassa säilytään ja paikka uusitaan.

ÅIF on saanut valmennukseen vahvistuksia, kun Jyri Laine ja Mikko Piippo auttavat valmenneksusta vastaavaa päävalmentaja Sebastian Freudenthalia.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut