Uuvuttaako Ikeassa kiertely? – Ei hätää, nyt voit vetää päiväunet tavaratalossa luvan kanssa

Hyvät yöunet ovat perusta terveydelle, arjessa jaksamiselle ja oppimiselle – kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

Ikea Suomen unikyselyyn vastanneista lähes puolet ei nuku omasta mielestään riittävästi. Ikea kannustaa panostamaan hyvän unen tuotteisiin ja kutsuu asiakkaat päiväunille tavarataloihinsa tulevana viikonloppuna.

Suomen suurimmat päiväunet -tapahtuma järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 18.–19. toukokuuta samaan aikaan kaikissa Suomen Ikea-tavarataloissa. Kaikki kymmenen minuutin mittaiset torkut makuuhuoneosastolla ottaneet saavat alennuskupongin hyvän unen tuotevalikoimaan, johon kuuluvat sängyt, patjat, peitteet, tyynyt, patjansuojukset ja vuodevaatteet.

– Hyvä uni kuuluu kaikille. Vietämme sängyssä noin kolmanneksen elämästä, joten oikeanlaisilla, omaa unta tukevilla nukkumisen tuotteilla on todella merkitystä. Itselleen sopivan sängyn ja patjan löytää usein vain kokeilemalla, joten tavarataloon kannattaa tulla pötköttelemään, kehottaa Idea Suomen makuuhuoneiden tuoteryhmäpäällikkö MikaelNordberg

Ikean uniaiheiseen kyselyyn vastasi noin 12 000 yli 18-vuotiasta suomalaista. Kyselyyn vastanneista lähes puolet ei nuku omasta mielestään tarpeeksi. Vain noin kolmannes kyselyyn vastaajista nukkuu 8–9 tuntia yössä. Suurin osa nukkuu vain 5–7 tuntia yössä. Jopa 65 prosenttia nukkuu katkonaisia yöunia.

– Kyselystämme selvisi, että moni nukkuu omasta mielestään liian lyhyitä ja katkonaisia yöunia. Tarvittava unenmäärä on yksilöllistä, mutta lähtökohtaisesti kaikki tarvitsevat laadukasta unta joka yö, muistuttaa Nordberg.

– Uni on perusta hyvinvoinnille, ja se palauttaa meidät päivän rasituksista. Kannustamme jokaista löytämään itselle sopivat nukkumisen tuotteet, jotta unelle luodaan optimaaliset olosuhteet.

Suosituimmat iltarutiinit kyselyn mukaan ovat television katselu ja lukeminen. Kolmannes vastaajista selaa puhelinta ennen nukkumaan menoa.

Reilu kolmannes täydentää yöunia päiväunilla. Valtaosa vastaajista ei nuku päiväunia lainkaan.

– Päiväunilla ja lepohetkillä voi paikata huonosti nukutun yön vaikutusta sekä virkistää kehoa ja mieltä. Siksi kutsumme asiakkaamme päiväunille tavarataloihimme tulevana viikonloppuna, kertoo Nordberg.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut