Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntaan noussut Vestman kampanjoi ahkerasti vielä vaaliviikolla – "Teimme kaikkemme"

Sipoosta uutena kansanedustajana Arkadianmäelle valittu Kokoomuksen Heikki Vestman kertoo kiertäneensä vielä vaaliviikolla ahkerasti ympäri Uuttamaata.

– Uskon perinteiseen kentällä oloon, ihmisten kohtaamiseen. Siksi tein jalkatyötä vielä vaaliviikollakin joka päivä. On ollut kiva huomata, että kentältä tullut palaute ja oma viestini ovat kohdanneet.

Perusasioiden pitää olla kunnossa. Se on asia, joka Vestmanin mukaan nousi vaalikentillä käydyissä keskusteluissa eniten esille.

– Monessa keskustelussa nousi esille, että Suomessa työnteon täytyy kannattaa aina. Puhuimme myös koulutuksesta ja siitä, että peruskouluun on satsattava, Vestman listaa.

Hänen mukaansa vaalikentällä käytiin keskustelua myös liikkumismahdollisuuksista Uudellamaalla.

– Täällä täytyy jatkossakin pystyä autoilemaan.

Myös maahanmuutto nousi vaalikentällä esille.

– Meillä ei voi olla rikokseen syyllistyneitä henkilöitä vaan heidät on palautettava.

Vestman kertoo olevansa tyytyväinen vaalikampanjaansa.

– Tämä on ollut valtava ponnistus. Olemme tehneet kaikkemme. Ja nimenomaan me, en vain minä. Tiimissäni on henkilöitä, jotka ovat tehneet töitä kellon ympäri. Suurkiitos heille, Vestman kiittelee.

Tarkastuslaskelman jälkeen Vestman sai lopulta Uudeltamaalta yhteensä 7 439 ääntä.

Kotikunnassaan Sipoossa Vestman oli selkeä äänikuningas, mutta Vestmanin taakse asettui myös suuri joukko äänestäjiä Keravalta. Hän oli lopulta Keravalla kolmanneksi äänestetyin ehdokas SDP:n Anne Karjalaisen ja Vasemmistoliiton Pia Lohikosken jälkeen.

Myös Porvoossa, Tuusulassa ja Järvenpäässä Vestman mahtui 15:den eniten ääniä saaneen ehdokkaan joukkoon.

Vestmanin lisäksi Sipoo sai myös toisen kansanedustajan, kun Liike Nyt -liikkeen riveistä eduskuntaan äänestettiin Harry Harkimo

Harkimo sai Uudeltamaalta yhteensä 12 919 ääntä.

Molemmat sipoolaisedustajat kasvattivat äänipottiaan verrttuna edellisiin eduskuntavaaleihin. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Vestman sai 2 382 ääntä ja Harkimo 11 416 ääntä.