Vierailitko Sipoon Jau-areenalla? Ilmoittaudu tartuntalääkärille – aikuisella todettu tuhkarokko

Ulla Yliherne

Sipoon Paippisissa sijaitsevalla Jau-areenalla sunnuntaina 10. helmikuuta vierailleita henkilöitä pyydetään ilmoittautumaan tartuntataudeista vastaavalle lääkärille.

Syynä ilmoittautumispyyntöön on todettu tuhkarokkotapaus.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä kertoo tiedotteessaan, että järvenpääläisellä aikuisella on todettu tuhkarokko 13. helmikuuta.

Nyt terveysviranomaiset pyrkivät jäljittämään samoissa paikoissa sairastuneen kanssa tartuttavuusaikana olleita henkilöitä.

Yksi näistä paikoista on sipoolainen koiraharrastuspaikka Jau-areena, jossa sunnuntaina kello 17–22 aikana vierailleita henkilöitä pyritään nyt jäljittämään.

Paikassa vierailleiden toivotaan ottavat yhteyttä Järvenpään tartuntataudeista vastaavalle lääkärille Paula Kososelle numeroon 040 315 3369.

Altistuneita on jäljitetty myös Järvenpäästä, sen ympäristökunnista ja Helsingistä. Tähän mennessä altistuneita henkilöitä on sote-kuntayhtymän mukaan tavoitettu noin 50.

Tuhkarokkoon sairastunut oli matkustanut ulkomailla ennen sairastumistaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut