Poliitikon kouluvierailusta nousi somekohu – alakoululaisen äiti syyttää: "Lapsia aivopestään poliittisin perustein"

KOULU Alakoululaisen äiti syyttää koulua ja kouluvierailulla ollutta Husu Husseinia Perussuomalaisten mustamaalaamisesta.

Husu Hussein vierailee kouluissa edistämässä suvaitsevaisuutta.- Olen huolissani nuorten syrjäytymisestä. Monet nuoret eivät koe yhteiskuntaa omakseen, Hussein sanoo. Päivi Tuovinen / arkisto

Crista Lassfolk-Feodoroff

Alakouluikäisen oppilaan äiti väittää, että Sipoossa kouluvierailuilla ollut Husu Hussein nimitti koulussa Perussuomalaisia rasisteiksi. Äidin mukaan hänen alakouluikäinen lapsensa kertoi myös opettajan kritisoineen puoluetta, jonka jäseniä on perheessä useassa polvessa. Äidin asiasta tekemä julkinen Facebook-päivitys on levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. – Olen syvästi järkyttynyt, että lapsia aivopestään koulussa näin. Oppilaiden perheitä haukutaan poliittisin perustein, äiti kommentoi Sipoon Sanomille.

SDP:n Helsingin kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Husu Hussein kiistää äidin väitteen jyrkästi. Hän sanoo, ettei ole edes maininnut Perussuomalaisia yhdelläkään kouluvierailullaan.

Husu Hussein vakuuttaa vierailevansa kouluissa edistämässä suvaitsevaisuutta, ei poliitikkona.

– Väite on poliittinen ajojahti, joka perustuu valheeseen. Olen itse neljän pienen lapsen isä ja ehdottomasti sitä mieltä, että politiikka ei kuulu alakouluihin, Hussein sanoo.

– Tulen vaatimaan väitteen esittäjältä julkisen anteeksipyynnön. Lisäksi selvitän poliisin kanssa, kuinka asiassa olisi parasta edetä.

Husu Hussein on vieraillut syksyn aikana Sipoossa usein. Lokakuussa hän oli puhujana sipoolaisopettajien koulutuspäivässä. Sen jälkeen hänet on kutsuttu esiintymään Sipoonjoen yläkoulussa ja kolmessa alakoulussa: Jokipuiston koulussa, Lukkarin koulussa ja nyt perjantaina 14.12. Sipoonlahden koulussa.

– Minun puolestani jokainen kiinnostunut voi tulla kuuntelemaan tilaisuuteen, mitä minä siellä lapsille puhun, jos se vain sopii koululle, Hussein sanoo.

Kouluvierailuja hän sanoo tekevänsä, koska ne antavat mahdollisuuden kertoa lapsille demokratiasta ja yhteiskunnasta eri näkökulmista. Vierailujen teemana on mm. erilaisuus.

Husu Hussein

Abdirahim ”Husu” Hussein Mohamed (s. 21. lokakuuta 1978 Mogadishu, Somalia) on suomalainen, somalisyntyinen radiotoimittaja ja entinen keskustapoliitikko. Helsingin Keskustanuorten puheenjohtaja vuosina 2007–2008. Erottuaan keskustasta hän liittyi SDP:n riveihin elokuussa 2016.

Valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon vuoden 2017 kuntavaaleissa SDP:n edustajaksi

Juontanut Yle Puheella radio-ohjelmaa Ali ja Husu yhdessä koomikko Ali Jahangirin kanssa. Sai Suomen PENin sananvapauspalkinnon vuonna 2015.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut