Kuluttaja testasi yli 60 kaiutinta – 89 euron Ikea-kaiutin pärjäsi 800 euron laatumerkkiä vastaan

Langattomien bluetooth-kaiuttimien hinta voi nousta 800 euroon, mutta edullisemmat laitteetkin antavat hyvän kuuntelukokemuksen, paljastaa Kuluttaja-lehden testi.

Testin mukaan kaiuttimien äänenlaadussa oli huomattavia eroja, mutta kova hinta ei takaa erinomaista äänenlaatua.

Testissä oli mukana oli 41 kannettavaa, akkukäyttöistä kaiutinta sekä 22 akutonta, kotikäyttöön tarkoitettua kaiutinta.

Kotikäyttöön tarkoitettujen kaiuttimien äänenlaatu oli testissä yleisesti parempi kuin muodikkaiden kannettavien kaiutinmallien.

Kotikaiuttimien testivoittajaksi nousi Naim MU-SO QB, joka sai kokonaisarvosanaksi 90 pistettä sadasta. Sen 800 euron hinta on kuitenkin selvästi korkeampi kuin yhdenkään toisen testatun kaiuttimen. Hyvää äänenlaatua saa jo 89 euron Ikean kaiuttimella, joka sai hyvästä hinta-laatusuhteesta kertovan Hyvä ostos -merkin.

Kannettavista kaiuttimista testivoittajaksi nousi Ultimate Ears Boom 2, joka maksaa vain 115 euroa.Laadukkaan kannettavan kaiuttimen voi saada vieläkin edullisemmin, jopa alle satasella. Kuluttajan Hyvä ostos -merkki myönnettiin 60 euron JBL Flip 3:lle, joka ei paljoa häviä testivoittajalle. Samalla monen yli 200 euron kannettavan kaiuttimen äänenlaatu on vain tyydyttävää tasoa.

Kannettavan kaiuttimen akunkestolla on väliä. Testissä joidenkin akkujen kestot poikkesivat valtavasti valmistajan ilmoittamasta. Esimerkiksi JBL:n Pulse 3:n ja Bang & Olufsenin Beoplay A 1:n akut kestävät noin puolet ilmoitetusta ajasta, ja moni akku kestää lyhimmillään vain alle seitsemän tuntia.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut