Nyt tuli varoitus poliisilta tyttölasten perheille – taustalla Oulun rajut tapahtumat

RIKOS Poliisi tutkii alakouluikäiseen tyttöön kohdistunutta rajua seksuaalirikosten sarjaa Oulussa. Poliisi kertoi tiistaina, että ulkomaalaiset miehet ovat houkutelleet useita tyttöjä.

toimitus

Poliisi kehottaa erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa.

Poliisi julkaisi varoituksen tiedotteissaan tiistaina.

Se liittyyOulun seudulla paljastuneisiin rajuihin seksuaalirikoksiin, joissa ulkomaalaistaustaiset, usein suomenkieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä.

–Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin. Nuorten on syytä olla tarkkaavaisia ja vanhempien tietoisia siitä, kenen kanssa lapsensa viettävät aikaa netissä sekä muutoin vapaa-aikana. Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Lapsia on houkuteltu kontaktiin netin kautta https://t.co/MYF5jWoXnb — PoliisinTiedotteet (@PoliisiTiedote) 4. joulukuuta 2018

Useiden Oulussa asuneiden ulkomaalaistaustaisten miesten epäillään kohdistaneen kantasuomalaiseen alakouluikäiseen tyttöön seksuaalirikoksia useiden kuukausien ajan yksityisasunnoissa tänä vuonna Oulussa.

Oulun poliisi on kuvaillut tekoja poikkeukselliseksi rikoshistoriassa

Teosta epäiltyinä on vangittu seitsemän miestä. Osaa heistä epäillään joko törkeästä raiskauksesta tai törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta joitakin heistä epäillään näistä molemmista.

Poliisin mukaanon mahdollista, että epäiltyjen määrä kasvaa vielä.

Vastaavan tyyppisistä tapauksista on kerrottu viime vuosinaJoensuussa, jossa poliisi myös varoitti tyttölasten perheiden vanhempia.Joensuun tapauksissauhrit olivat alle 16-vuotiaita. Oulussa uhri on alakouluikäinen.

Lahdessa puolestaan teini-ikäisen tyttären äiti varoitti äskettäin vanhempia hänen haettuaan oma lapsensa yksiyisasunnosta, jonne nuorukaisten joukko oli houkutellut tytönalkoholin avulla. Lahden tapauksessa myös tekijät olivat alaikäisiä. Tapahtumapaikaksi kerrottiin aikuisten omistamatasunnot.

– Nyt joudun ensimmäistä kertaa pelkäämään lastemme puolesta. Eniten olen vihainen yhteiskunnallemme, meidän pitäisi pystyä suojelemaan lapsiamme paremmin tällaiselta, lahtelaistytön äiti sanoi Uusi Lahti -lehdelle.

Sekä Lahdessa että Joensuussa tyttöjä oli lähestyttiinjulkisissa tiloissa, kuten kauppakeskuksissa ja houkuteltiinsitten yksityisasuntoihin.

Poliisille voi ilmoittaa epäilyttävistä yhteydenottajista vihjeet.oulu(at)poliisi.fi sähköpostiin, vihjenumeroon 0295 416 194 tai asioimalla poliisiaseman palvelupäivystyksessä www.poliisi.fi/oulu/yhteystiedot

–Kun tarvitset poliisin kiireellistä apua, soita hätänumeroon 112, poliisi ohjeistaa.

Edit 5.12. klo 8.08: Täsmennnetty juttua Lahden tapahtumien osalta. Lahdessa kyse ei ollut poliisin rikostutkinnasta, vaan tavallisen perheenäidin huolesta. Jutun keskustelu on suljettu asiattomien kommenttien vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nyt Joensuun Tilan uimarannalla suositellaan välttämään uimista - vedestä löytyi runsaasti ulosteperäisiä bakteereja
 2. Sipoontien risteyssilta meni remonttiin – luvassa muutoksia liikennejärjestelyihin
 3. Sipoossa varmistettiin kesäkuussa vain muutama koronavirustartunta – ilmaantuvuus noussut Uudellamaalla
 4. Kunta ei ole vielä tänä kesänä turvautunut kiisteltyyn torjunta-aineeseen – Sipoossa rikkakasveja kitketään nyt pääosin käsityönä
 5. Poikkeukselliselle Juhannushölkälle osallistui yli sata osanottajaa – aktiivisimmalle kertyi kymmenen starttia
 6. Lukemisharrastus: Annemari Heinonen on lukenut pian tuhat kirjaa – hän tietää jo, mikä teos päättää tuhannen kirjan listauksen
 7. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"
 8. Tiede: Miksi ihminen juo, vaikka se on haitaksi? Hyödyt saa heti ja riskit joskus myöhemmin, sanoo tutkijaprofessori Pia Mäkelä
 9. Tiede: Aamuryypyn voimin kirkkoon, ristiäisissä olutta, paloviina vei oikeuteen – Tällaista oli arki alkoholin kanssa 1600-luvulla
 10. Linnanmäki nostaa päivittäisten kävijöiden kiintiötä – "Opettelimme uusia toimintamalleja pienemmillä asiakasmäärillä"
 11. Vastuullisuus noussut tärkeäksi perusteeksi verkkokaupassa – tuotteen ympäristömerkki nähdään tärkeänä
 12. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 13. Omistajailmoitus jäi lainvastaisesti tekemättä yli puolella yrityksistä – PRH: voi vaikeuttaa yritysten toimintaa
 14. Maksuhäiriöistä merkintä jo lähes 400 000:lla – vuodessa tuli tuhansia lisää ja koronan odotetaan vielä kasvattavan määrää
 15. HSL lisää viikonloppuun yli 3 000 bussivuoroa – Matkustajamäärissä iso loikkaus, kun ravintoloiden aukiolot vapautuivat

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Sipoossa varmistettiin kesäkuussa vain muutama koronavirustartunta – ilmaantuvuus noussut Uudellamaalla
 2. Kunta ei ole vielä tänä kesänä turvautunut kiisteltyyn torjunta-aineeseen – Sipoossa rikkakasveja kitketään nyt pääosin käsityönä
 3. Poikkeukselliselle Juhannushölkälle osallistui yli sata osanottajaa – aktiivisimmalle kertyi kymmenen starttia
 4. Lättähattu puksuttaa kiskoilla taas heinäkuussa – museojunan kyytiin pääsee Nikkilästä kesällä viidesti
 5. "Nainen on naiselle tuki, ei susi"– Naisyrittäjät perustivat oman yhdistyksen
 6. Sipoontien risteyssilta meni remonttiin – luvassa muutoksia liikennejärjestelyihin
 7. Sipoon Energiakisoissa rikottiin juoksuennätyksiä koleasta säästä huolimatta
 8. Perunaa menee taas hyvin – sipoolaisella Bergströmin puutarhalla viljelyala on kasvanut kolminkertaiseksi
 9. Kippari hymyilee vieraiden viihtyessä
 10. Presidentinlinnan saleihin ja huoneisiin pääsee nyt kuka vain – virtuaalikierros esittelee kalusteiden tekijöitäkin
 11. ”Tänne ei moni löydä ilman opastustani” – retkiopas näyttää parhaat mustikkapaikat
 12. Vältä uimista Pilvijärvellä – uimavedestä löydettiin runsaasti ulosteperäisiä bakteereja
 13. Kesähäistä peruttiin Sipoon kirkoissa noin puolet – susiparit vihitään lokakuussa
 14. Sipoon uuden pelastusaseman suunnittelutyö pääsemässä vauhtiin – Projekti huipentuu rakennustöihin 2021 ja 2022
 15. Porvoon poliisiampuminen siirtymässä syyteharkintaan – Konkreettisessa vaarassa oli kahdeksan poliisia – tutkinnanjohtaja: "Toivottavasti tämä ei ole uusi normaali"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.