Rahapula näkyy jo monen perheen ruokapöydässä: "Meillä ei ole lapsille lämmintä ruokaa" – MLL kerää lahjoituksina lahjakortteja ruokakauppaan

Keräys: Koronaepidemia näkyy monen lapsiperheen ruokapöydässä. MLL organisoi keräyksen, johon voi osallistua ostamalla lahjakortin ruokakauppaan.

MLL Sipoon yhdistyksen puheenjohtaja Marja Kauppinen kertoo ruokalahjakorteista tulleen jo kyselyjä pulaan joutuneilta. Marja Kauppinen

Crista Lassfolk-Feodoroff

MLL Sipoon yhdistys on miettinyt uusia tapoja toimia ja auttaa lapsiperheitä korona-viruksen leviämisen aiheuttamana poikkeusaikana. Ensimmäisenä alkoi viime viikolla keräys, jossa auttamishaluiset voivat ostaa vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja.

– Saimme heti muutamia viestejä, joissa kerrottiin perheen tarvitsevan ruoka-apua. Yksi viestin lähettänyt kirjoitti: "Meillä ei ole enää antaa lapsille lämmintä ruokaa", MLL Sipoon puheenjohtaja Marja Kauppinen kertoo.

MLL:n ruokalahjakortin voi ostaa minimissään kymmenen euron hintaan Nikkilän K-Supermarket Basilikan kassalta. Kassa laittaa ostetun lahjakortin sivuun ja Sipoon kunnan sosiaalitoimi noutaa kortit jaettaviksi kerran viikossa.

Marja Kauppinen kertoo ruokalahjakortteja jaetun aiemmin MLL:n joulukeräyksen yhteydessä.

Nyt aloitettu keräys on käynnissä toistaiseksi, koska se on suunnattu auttamaan koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Nikkilän K-kauppa on toistaiseksi ainoa sipoolainen ruokakauppa, jossa lahjoituksen voi tehdä.

– Olemme olleet yhteydessä myös Etelä-Sipoon ruokakauppoihin, mutta odotamme vielä vastauksia sieltä, Kauppinen sanoo.

Monet sipoolaiset perheet ovat nyt ahdingossa.

Hän muistuttaa, että ruoka-avun tarpeessa ovat nyt entistä useammat sipoolaiset lapsiperheet. Kauppinen sanoo itsekin huomanneensa ruokamenojen kasvaneen huomattavasti, kun taloudessa on kolme kasvavaa poikaa, jotka syövät nyt kaikki ateriansa kotona.

Vaikka kunta onkin nyt aloittanut kouluruoan jakamisen koteihin, kaikkia se ei auta. Esimerkiksi päiväkoti-ikäiset eivät saa noutoaterioita eikä kaikissa perheissä ole mahdollisuutta hakea ruokaa silloin, kun sitä jaetaan.

– Monet sipoolaiset perheet ovat nyt ahdingossa kasvaneiden ruokamenojen, lomautusten ja irtisanomisten takia. Jos haluat auttaa, osta Basilikasta lahjakortti ja jätä se kassalle, Kauppinen kannustaa.

Sipoon kunnan sosiaaliohjaaja Anne Willström on vakuuttunut siitä, että jokainen ruokalahjakortti löytää tarvitsijan. Sosiaalitoimeen yhteyttä ottaneet lapsiperheet ovat jo kyselleet, mistä he voisivat saada syötäväkseen koulujen ja kauppojen ylijäämäruokaa.

Toimeentulotukihakemusten määrä on kunnassa korona-aikana lisääntynyt, mutta sen tueksi tarvitaan matalan kynnyksen ruoka-apua.

– Pyydän jokaista, joka miettii ruokakaupassa riittävätkö rahat lasten ruokiin, soittamaan rohkeasti meille numeroon p. 050 465 8352.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut