Sipoo laajentaa koronatestejä lievästi oireileviin – "Soita kuitenkin aina ensin terveyskeskukseen"

Lievemmistäkin koronavirusinfektioon viittaavista oireista kärsivien toivotaan jatkossa ottavan yhteyttä puhelimitse Sipoon terveyskeskukseen. Kuvituskuva. Katja Juurikko

Ulla Yliherne

Jatkossa myös lievistä koronavirusoireista kärsivien sipoolaisten on mahdollista päästä testaukseen.

Muutos pohjautuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen keskiviikkona 15. huhtikuuta antamiin ohjeisiin, joiden mukaan testaukseen tulisi vastedes ohjata kaikki potilaat, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai lääkärin arvion perusteella on syytä epäillä koronavirustartuntaa.

– Tähän asti testejä on tehty erityisesti riskiryhmiin kuuluville potilaille, sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille sekä henkilöille, joiden oireisiin on ottanut kantaa tartuntataudeista vastannut lääkäri. Nyt kynnystä madalletaan ja lieväoireisetkin potilaat pyritään testaamaan, Sipoon sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo.

Sipoolaiset ohjataan koronavirustestaukseen pääosin Porvoon drive-in-testauspisteelle tai muille HUS-alueen drive-in-pisteille.

– Jos potilaan terveydentila vaatii käynnin terveyskeskuksen kiirevastaanotolla tai yhteispäivystyksessä, otetaan näyte käynnin yhteydessä, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Leena Kokko muistuttaa kuitenkin, että testaukseen pääsy vaatii aina ensin yhteydenoton terveyskeskukseen sekä lähetteen testaukseen.

– Jos epäilet sinulla olevan koronavirustaudin oireita, ota yhteyttä puhelimitse terveyskeskukseen, kunnasta ohjeistetaan.

Sipoon terveyskeskuksen puhelinpalvelu palvelee arkisin kello 8–18 ja viikonloppuisin kello 9–16 numerossa 09 2353 6001.

Muina aikoina vakavissa oireissa voi soittaa päivystysavun puhelinpalvelun numeroon 116 117.

Sipoossa on tähän mennessä varmistunut 43 laboratoriokokein varmistunutta koronavirustartuntaa. Viranomaisten arvioiden mukaan tartuntoja esiintyy todennäköisesti kuitenkin moninkertaisesti enemmän kuin niitä on tähän mennessä todettu.

Lue myös: Sipoon koronavirutartuntojen määrä nousi jälleen – tapauksia on nyt yli 40

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sipoolainen Oliver Lindh on voittanut tänä vuonna jo neljä SM-kultaa – tuoreimmat voitot Virosta ja kotikentältä
 2. Sipoon uimavedet yhä puhtaina sinilevästä
 3. Sipoossa selvitetään kasvomaskien jakojärjestelyjä vähävaraisille
 4. Unohditko hakea koulukuljetustukea yläkoululaiselle? Ei hätää, vielä ehtii
 5. Vuosia suunnitteilla olleen Jontaksen urheilupuiston rakentaminen alkaa – ensimmäisen osan tarkoituksena valmistua 2023
 6. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uusi päällikkö tulee Hämeestä
 7. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Verenluovutukseen varataan edelleen aika – pandemian tuoma muutos saattaa jäädä pysyväksi
 10. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 11. Hallintorakennuksen työmaa seisoo omistajavaihdoksesta huolimatta
 12. Nikkilän keskustaan avataan pian uusi kirpputori
 13. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 14. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"
 15. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.