Lapsiperheiden hätä koskettaa – näin sipoolaiset ovat lahjoittaneet rahaa ruokaan

Sipoolaisia lapsiperheitä on joutunut koronan vuoksi rahapulaan, joka näkyy ruokapöydässä. Kuvituskuva. Katja Juurikko

Crista Lassfolk-Feodoroff

Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistys pyysi viime viikolla (SiSa 16.4.2020) sipoolaisia lahjoittamaan ruokalahjakortteja vähävaraisille lapsiperheille.

Lahjoituksia vastaanotettiin tuolloin vain Nikkilän K-kaupassa, joka lahjoitti itsekin keräykseen kymmenen 20 euron ruokalahjakorttia.

Nyt MLL Sipoon yhdistyksen puheenjohtaja Marja Kauppinen kertoo, että myös Söderkullan K-kauppa on mukana keräyksessä. Kaupoista voi siis ostaa vähintään 10 euron arvoisen lahjakortin, jonka kunnan sosiaalitoimi toimittaa rahapulasta kärsiville lapsiperheille ruokaostoksia varten.

Keräys on alkanut hyvin: ensimmäisellä viikolla sipoolaiset yksityishenkilöt lahjoittivat yhteensä 34 lahjakorttia, Sibbo-Pornainen Rotary club lahjoitti kaksikymmentä 25 euron lahjakorttia ja Box Cafe & Grill kymmenen 30 euron lahjakorttia.

– Kunnanjohtajakin oli kunnan sisäisessä infokirjeessä maininnut ostavansa useita kortteja, Kauppinen iloitsee.

Ruokalahjakorttien keräystä jatketaan toistaiseksi. Lahjoituksia jaetaan myös sellaisille lapsiperheille, jotka eivät ole sosiaalitoimen asiakkaita, mutta ovat koronakriisin vuoksi rahapulassa, joka vaikuttaa perheen ruokaostoksiin.

Sipoon kunnan sosiaaliohjaaja Anne Willström sanoi keräyksen alkaessa olevansa vakuuttunut siitä, että jokainen ruokalahjakortti löytää tarvitsijan. Lapsiperheet ovat kyselleet sosiaalitoimestakin, mistä he voisivat saada syötäväkseen koulujen ja kauppojen ylijäämäruokaa.

Willströmin mukaan toimeentulotukihakemusten määrä on kunnassa korona-aikana lisääntynyt, mutta sen tueksi tarvitaan matalan kynnyksen ruoka-apua.

– Pyydän jokaista, joka miettii ruokakaupassa riittävätkö rahat lasten ruokiin, soittamaan rohkeasti meille numeroon p. 050 465 8352, Willström ilmoitti jo viime viikolla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut