Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta vuokrasi Ahtilan sairaalan 24 500 eurolla – varotoimi koronakriisissä

Sipoon kunta on vuokrannut koronakriisin vuoksi käyttöönsä entisen Ahtilan toipilassairaalan Västerskogista. Vuokraus jatkuu kesäkuun loppuun saakka.

Kunta maksaa käyttövalmiista Ahtilasta vuokraa 24 500 euroa kolmen kuukauden ajalta.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Leena Kokko tarkentaa käyttövalmiin tarkoittavan sitä, että talossa ovat sängytkin valmiiksi pedattuina ja astiat kaapissa.

Kunta on hankkinut Ahtilan käyttöönsä varotoimena eikä siellä ole tällä hetkellä ketään.

Leena Kokko kertoo kunnan havahtuneen vuodepaikkojen mahdolliseen lisätarpeeseen siinä vaiheessa, kun 12–15 kotihoidon työntekijää altistui koronatartunnalle.

– Jos korona olisi levinnyt kotihoidossa, mihin olisimme laittaneet asiakkaat? Nyt meillä on Ahtilan tilat varalla, jos tarvitsemme lisää sairaalapaikkoja, Kokko kertoo.

Päätöksen vuokrauksesta teki kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Ahtilan toipilassairaala perustettiin vuonna 1956 ja se käsittää rivitalokiinteistön, jossa on 42 vuodepaikkaa. Ahtilassa toimi MLL:n Uudenmaan piirin perustama alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus vuosina 2015–2017.

Kiinteistöä on vuokrattu myös yrityksille.

Ahtilan omistaa sipoolainen Hyrskeen perhe. Anna Hyrske on aiemmin toiminut paikallispolitiikassa kokoomuksen kunnanvaltuutettuna.