Ylilääkäri ärhäkästä silmätulehduksesta: Viisi uutta potilasta joka päivä

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella on liikkeellä ärhäkkää adenoviruksen aiheuttamaa silmän sidekalvotulehdusta.

Linjajohtaja, ylilääkäri Jukka Moilanen Hyks Silmätaudit -yksiköstä kertoo, että tapauksia on havaittu parin viikon ajan noin viisi päivässä.

– Osa potilaista tarvitsee toistuvia kontrolleja ja lisähoitoja, minkä takia 10–20 potilasta tulee uusintakäynneille päivässä, hän jatkaa.

Adenoviruksen aiheuttama silmän sidekalvotulehdus on poikkeuksellisen ärhäkkä, koska tapauksia on aikaisempiin vuosiin verrattuna enemmän. Osa saa

Moilasen mukaan myös voimakkaita oireita, kuten silmän ympäristön voimakasta turvotusta ja punoitusta tai sarveiskalvontulehduksen.

Tauti rauhoittuu yleensä itsekseen muuatamassa viikossa. Oireenmukaiseksi hoidoksi suositellaan silmien päivittäistä puhdistusta ja kostutustippojen käyttöä. Joskus kuitenkin tarvitaan bakteeritulehduksilta suojaavaa paikallista antibioottihoitoa ja vaikeammissa tapauksissa silmälääkärin seurantaa ja hoitoa.

Virus tarttuu pisara- ja kosketustartuntana. Tartuntaa voi ehkäistä hyvällä käsihygienialla ja välttämällä silmien hieromista ja koskettelua.

Lue aiempi uutinen:Hus varoittaa: liikkeellä poikkeuksellisen ärhäkkää silmätulehdusta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut