Minä ja Suomenlahti tuo Sipoon Sanomiin uudenlaisia merellisiä sisältöjä – "Tämä on ainutlaatuinen alue, jollaista ei löydy toista"

Sipoon Sanomien päätoimittaja Ulla Yliherne kertoo, että Minä ja Suomenlahti -juttukokonaisuus vie lukijat niin saaristoon kuin rannikolle. Mikko Laiti

Sipoon Sanomat alkaa huhtikuusta lähtien julkaista uudenlaisia meriaiheisia sisältöjä.

Sipoon Sanomin, Loviisan Sanomien, sanomalehti Uusimaan sekä Kymen Sanomien yhteinen sisältöpilotti kantaa nimeä Minä ja Suomenlahti.

Teeman mukaisesti Minä ja Suomenlahti -kokonaisuudessa tutustutaan merelliseen elämään, luontoon, historiaan, harrastamiseen ja yrittämiseen niin saaristossa kuin rannkolla.

Sisältöjen kautta esitellään ihmisiä, joilla on läheinen suhde mereen. Myös saariston arki, yritykset ja merellinen kulttuuriperintö halutaan tehdä näkyviksi.

– Suomenlahti on ainutlaatuinen alue, jollaista ei löydy toista. Se pitää sisällään lukuisia tarinoita, joita haluamme nyt tuoda esille omana kokonaisuutenaan, Sipoon Sanomien päätoimittaja Ulla Yliherne kertoo.

Monipuolisen sisällön kautta muistutetaan merellisestä kulttuuriperinnöstä, mutta tehdään rannikkoseutua tutuksi ja houkuttelevaksi myös ulkopaikkakuntalaisten silmissä.

– Useamman lehden yhteistyön kautta pääsemme tekemään kattavan leikkauksen merellisestä elämästä aina Sipoosta Kotkaan ja Haminaan saakka, Yliherne toteaa.

Ensimmäinen juttu kertoo purjehtija Jyrki Lindströmistä.

Purjehtiminen tuo hänelle vapautta, jota mikään muu ei samalla tavalla pysty tarjoamaan. Meri on ollut tärkeässä osassa Lindströmin kaikissa elämänvaiheissa.

– Minulla oli Lauttasaaressa oma paikka, vähän viisto kivi, mistä näki suoraan avomerelle. Aina, kun tuli hetki, jolloin tarvitsin perspektiiviä asioihin, kävin katselemassa merelle. Aika usein ne ratkaisut sieltä löytyivät, Lindström kertoo jutussa opiskeluajoistaan.

Voit lukea Lindströmin haastattelun kokonaisuudessaan Sipoon Sanomien verkkosivuilta.

Meri on ollut mukana purjehtija Jyrki Lindströmin jokaisessa elämänvaiheessa – siitä tulee myös hänen viimeinen lepopaikkansa

Myös lukijat pääsevät esittelemään omaa näkökulmaansa Suomenlahteen myöhemmin keväällä käynnistyvässä kuvakisan myötä.

– Kuten aina, myös Minä ja Suomenlahti -sisältökonseptiin lukijoiden vinkit ovat tervetulleita. Jos siis tiedät tarinan tai henkilön, jolla olisi mielenkiintoinen juttu kerrottavanaan, vinkkaa siitä toimituksellemme, Yliherne muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Siirtyminen kunnan vanhalta Varikolta uuteen on kestänyt ennakoitua kauemmin – Muutto Susikujalle toteutuu kokonaisuudessaan vasta vuoden lopulla
 2. Konst & Formin kesäsuosio yllätti – Gumbostrandissa pääsee hypistelemään teräksisiä pöllöjä sekä ihailemaan lasipupuja
 3. Ehkäisyneuvonnalle on suuri kysyntä – asiakasmäärät huimassa kasvussa
 4. Vaarallisten sote-jätteiden kuljetuksista syntyi sopimus
 5. Minä ja Suomenlahti: Sipoon saaristo on ollut rakas Anu Lempiselle jo lapsesta saakka, Minna Tauru harrastaa majakoiden bongausta, Marie Kellgren on ammattikalastaja jo kolmannessa sukupolvessa – Joko luit nämä Suomenlahti-aiheiset jutut?
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 8. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 9. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 10. Taustat: Näin jengipomo aloitti yhteistyön poliisin kanssa – tietolähdesuhde poikkeuksellisesti julki
 11. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 12. Pääkirjoitus: Pyllyjen pesu ei kuulu uimaveteen
 13. Kirjat: Linda Huhtinen keräsi ihmisten muistoja Juicesta sitaattikokoelmaan – "Juicekaan ollut vain nokkela ja hauska"
 14. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 15. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.