Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minä ja Suomenlahti tuo Sipoon Sanomiin uudenlaisia merellisiä sisältöjä – "Tämä on ainutlaatuinen alue, jollaista ei löydy toista"

Sipoon Sanomat alkaa huhtikuusta lähtien julkaista uudenlaisia meriaiheisia sisältöjä.

Sipoon Sanomin, Loviisan Sanomien, sanomalehti Uusimaan sekä Kymen Sanomien yhteinen sisältöpilotti kantaa nimeä Minä ja Suomenlahti.

Teeman mukaisesti Minä ja Suomenlahti -kokonaisuudessa tutustutaan merelliseen elämään, luontoon, historiaan, harrastamiseen ja yrittämiseen niin saaristossa kuin rannkolla.

Sisältöjen kautta esitellään ihmisiä, joilla on läheinen suhde mereen. Myös saariston arki, yritykset ja merellinen kulttuuriperintö halutaan tehdä näkyviksi.

– Suomenlahti on ainutlaatuinen alue, jollaista ei löydy toista. Se pitää sisällään lukuisia tarinoita, joita haluamme nyt tuoda esille omana kokonaisuutenaan, Sipoon Sanomien päätoimittaja Ulla Yliherne kertoo.

Monipuolisen sisällön kautta muistutetaan merellisestä kulttuuriperinnöstä, mutta tehdään rannikkoseutua tutuksi ja houkuttelevaksi myös ulkopaikkakuntalaisten silmissä.

– Useamman lehden yhteistyön kautta pääsemme tekemään kattavan leikkauksen merellisestä elämästä aina Sipoosta Kotkaan ja Haminaan saakka, Yliherne toteaa.

Ensimmäinen juttu kertoo purjehtija Jyrki Lindströmistä.

Purjehtiminen tuo hänelle vapautta, jota mikään muu ei samalla tavalla pysty tarjoamaan. Meri on ollut tärkeässä osassa Lindströmin kaikissa elämänvaiheissa.

– Minulla oli Lauttasaaressa oma paikka, vähän viisto kivi, mistä näki suoraan avomerelle. Aina, kun tuli hetki, jolloin tarvitsin perspektiiviä asioihin, kävin katselemassa merelle. Aika usein ne ratkaisut sieltä löytyivät, Lindström kertoo jutussa opiskeluajoistaan.

Voit lukea Lindströmin haastattelun kokonaisuudessaan Sipoon Sanomien verkkosivuilta.

Meri on ollut mukana purjehtija Jyrki Lindströmin jokaisessa elämänvaiheessa – siitä tulee myös hänen viimeinen lepopaikkansa

Myös lukijat pääsevät esittelemään omaa näkökulmaansa Suomenlahteen myöhemmin keväällä käynnistyvässä kuvakisan myötä.

– Kuten aina, myös Minä ja Suomenlahti -sisältökonseptiin lukijoiden vinkit ovat tervetulleita. Jos siis tiedät tarinan tai henkilön, jolla olisi mielenkiintoinen juttu kerrottavanaan, vinkkaa siitä toimituksellemme, Yliherne muistuttaa.