Moottoritiellä 245 km/h! Hurja ylinopeusralli työllisti poliisia – alkuviikosta korttinsa hyllylle kaahasi 23 kuljettajaa

Kuvituskuva. arkisto/Juha Peurala

Kaasua painetaan teillä kuin viimeistä päivää ja nopeusrajoitukset unohtuvat useilta kuljettajilta aurinkoisessa säässä ja kesänopeuksien aikaan.

Itä-Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorin partiot mittasivat viikonloppuna 17.4.–19.4. erittäin kovia ylinopeuksia pääväylillä ja pienemmillä tieosuuksilla.

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia mitattiin viikonlopun aikana Porvoossa, Hyvinkäällä, Vantaalla ja Mäntsälässä kahdeksan.

Törkeimmät lukemat mitattiin Hyvinkäällä ja Mäntsälässä. Hyvinkäällä kuljettajalle mitattiin Valtatie 3:lla nopeudeksi 245 km/h. Sallittu nopeus kyseisellä tiellä on 120km/h. Mäntsälässä, Nummisentiellä kuljettaja kaahasi 164km/h, sallitun nopeuden ollessa 60km/h.

Korttinsa hyllylle viikonloppuna kaahasi peräti 24 kuljettajaa.

– Heistä kahdeksan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja 16 kuljettajan vakavaan piittaamattomuuteen liikenteessä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorin johtaja, ylikomisario Timo Leppälä.

– Osa näistä kuljettajista vaaransi liikennettä lisäksi keulimalla moottoripyörällä ja osalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, Leppälä jatkaa.

Näissä kovimmat nopeudet mitattiin Porvoossa Nesteentiellä, missä kuljettajalle mitattiin nopeudeksi 102 km/h, kun sallittu nopeus on kyseisellä tiepätkällä 60 km/h. Tuusulassa Tuusulanväylällä poliisi nappasi kaksi moottoripyörillään keulinutta ja kaahaillutta kuljettajaa.

Poliisin haaviin jäi samalla kolme rattijuoppoa ja neljä kuljettajaa, jolla ei ollut ajo-oikeutta.

Ralli on jatkunut koko alkuviikon. Poliisi mittasi maanantaista keskiviikkoon nopeuksia, joissa kahdeksan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja viidentoista kuljettajan vakavaan piittaamattomuuteen liikenteessä.

Myös näiden kaikkien 23 kuljettajan ajokortit lähtivät hyllylle. Poliisi peräänkuuluttaa kaikilta kuljettajilta malttia liikenteeseen.

– Tällainen ilmiö toistuu lähes joka kevät. Kovilla nopeuksilla voi olla paljon vakavammatkin seuraukset, kuin sakkolappu tai ajo-oikeuden menetys. Kovat nopeudet etenkin pienemmillä tieosuuksilla tai taajamissa, missä liikenteessä on myös paljon jalankulkijoita, voivat aiheuttaa jopa kohtalokkaita seurauksia, Leppälä summaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut