Kalkkirannan Grillin kautta nopeasti merelle

Ida-Emilia Mäntylampi tykkää palvella Kalkkirannan Grillin asiakkaita. Jouni Lampinen

Jouni Lampinen

Kalkkirannan Grilli on palvellut asiakkaitaan jo 24 vuoden ajan. Kalkkirannan sataman pysäköintialueen kupeesta löytyvä grilli kuuluu olennaisella tavalla kyläkuvaan.

Kalkkirannassa asuva Maj-Rut Weckström kertoo iloitsevansa nuorista kausityöntekijöistä, joita hänen omistamassaan grillissä on ollut vuosien varrella.

– Kun aloitin tämän grillin toiminnan, oli lama-aika. Omat ja naapureiden lapset olivat aikoinaan töissä grillissä. Nyt grillissä on töissä ulkopuolisia nuoria. Minulla on ollut keskimäärin neljä nuorta töissä vuosittain.

Nuorten työllistämisen tärkeyttä korostava Weckström tekee mielellään osuutensa, jotta toiminta voi jatkua Kalkkirannassa.

Kalkkirannan Grillin tarjonta kerää asiakkailta usein kehuja, mutta Weckström muistuttaa, että kyse on pikaruuasta.

Asiakkaat arvostavat sitä, että he voivat esimerkiksi ennen merelle siirtymistä napata nopeasti joko suuhunsa tai matkaansa jotain, joka tuo helpotusta nälkään.

– Nuorilla on usein kova vauhti päällä, kun he ovat menossa veneeseen.

Kalkkirannan Grilli on auki sunnuntaista torstaihin kello 11–21 ja perjantaisin sekä lauantaisin kello 11-03.

Koulujen alkaessa grilli on auki viikonloppuisiin, perjantaista (klo 17 lähtien) sunnuntaihin, myös syyskuussa. Grilli avautuu joka vuosi toukokuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut