Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruokarahaa pulaan joutuneille lapsiperheille lahjoitetaan pääasiassa Nikkilässä

MLL:n keräys rahapulaan joutuneiden lapsiperheiden hyväksi on poikinut selvästi eniten lahjoituksia Nikkilässä. Yhteensä sipoolaiset ovat ostaneet paikallisista K-kaupoista 10–50 euron arvoisia ruokalahjakortteja lähes 200 ensimmäisten kahden ja puolen viikon aikana.

Keräykseen ensimmäisenä mukaan lähtenyt kauppias Mikko Kontio Nikkilän K-Supermarket Basilikasta kertoo asiakkaidensa lahjoittaneen keskiviikkoon mennessä yhteensä 167 lahjakorttia, joiden yhteisarvo 3 725 euroa.

– Yksi asiakkaamme osti 50 lahjakorttia, koska hän oli juuri myynyt yrityksensä ja halusi auttaa, Kontio kertoo.

Kauppiaan mukaan lahjoittajat ovat olleet puheliaita lahjakortteja ostaessaan. Hän kertoo asiakkailta tulleen pääasiassa kahdenlaisia tarinoita. Osa on kertonut joutuneensa itsekin elämässään tilanteeseen, jossa rahat eivät ole riittäneet lasten ruokiin. Osa taas on sanonut, että ajatuskin perheitä kohdanneiden yllättävien rahavaikeuksien vaikutuksesta lasten syömiseen tuntuu niin pahalta, että he kokevat velvollisuudekseen auttaa.

Myös kauppias itse lähti keräykseen mukaan hetkeäkään empimättä. Kontio nimeää MLL:n paikallisyhdistyksen järjestämän keräyksen vahvuudeksi sen, että apu menee luotettavasti perille paikallisille lapsiperheille.

– Tämä tuli kuin tilauksesta, koska meiltäkin oli kyselty tapoja auttaa.

Kunnan sosiaalitoimessa ruokalahjakortteja jakava Anne Willström on iloisesti yllättynyt MLL:n keräyksen suosiosta. Hän muistuttaa poikkeustilanteen aiheuttavan rahapulaa monissa perheissä esimerkiksi lomautusten vuoksi.

– Edelleen kannustan ottamaan heti yhteyttä, jos rahat eivät meinaa riittää lasten ruokiin. Lahjakortin saa meiltä nopeasti eikä siitä jää merkintää mihinkään. Kiitos ihanien lahjoittajien, meillä on antaa apua sitä tarvitseville.

Tiedustelut: lapsiperhepalvelut@sipoo.fi, p. 050 465 8352.