120 lasta on päässyt valvotusti ulos leikkimään – 70 perhettä hyödyntää kunnan tarjomaa palvelua

Lapsia ulkoiluttamassa kiertävät varhaiskasvatuksen ammattilaiset palaveeraavat Söderkullan kartanon ulkokatsomossa. Anne Willström

Crista Lassfolk-Feodoroff

Kunnan ilmainen lasten ulkoilutusapu on kasvattanut suosiotaan viikko viikolta. Kolme viikkoa sitten neljä varhaiskasvatuksen työntekijää valjastettiin ulkoiluttamaan alle kouluikäisiä sipoolaislapsia, jotka ovat kotihoidossa.

Vapun jälkeen ulkoiluttajia on jo 15.

– Tiistaihin mennessä asiakkaita on ollut 70 perhettä ja 120 lasta ympäri Sipoon, sosiaaliohjaaja Anne Willström kertoo.

– Edelleen toivomme lisää yhteydenottoja sipoolaisilta lapsiperheiltä. Palvelu on maksuton eikä sen tilaamiseen tarvitse olla mitään erityistä syytä.

Palvelusta tullut palaute on Willströmin mukaan ollut kiitollista. Etenkin etätyötä kotona tekevät vanhemmat ovat kiitelleet vuolaasti sitä, että saavat ulkoilutusavun myötä 1,5 tuntia rauhaa keskittyä työntekoon.

Anne Willström muistuttaa, että korona-ajan poikkeuspalvelun voivat saada kaikki alle kouluikäisten lasten perheet. Koska palveluun sijoitettuja työntekijöitä on monta, voi ulkoilutusapu onnistua hyvinkin nopeasti.

Kunta lähettää paikalle yhden tai kaksi varhaiskasvatuksen ammattilaista perheen lapsimäärästä riippuen. Lapsia ulkoilutetaan perheen omalla pihalla.

Paikalle lähetetty työntekijä on aina sama henkilö, ja palvelun voi saada useamman kerran viikossa, jos ulkoilutettavien kokonaismäärä sen sallii.

Anne Willström painottaa kaikkien lapsia ulkoiluttamaan tulevien työntekijöiden olevan tällä hetkellä vain ulkoilutuspalvelun piirissä. He eivät esimerkiksi sijaista päiväkodeissa, kuten sosiaalisessa mediassa on virheellisesti väitetty.

– Tartuntariskit on kartoitettu hyvin tehokkaasti. Sama työntekijä käy samoissa perheissä ja ulkoiluttaa vain perheen omia lapsia, Willström kertoo.

– Moni on kysynyt, voisivatko naapurin lapset ulkoilla samalla, mutta riskien vuoksi emme voi siihen suostua, vaikka muuten lapset viettäisivätkin aikaa yhdessä.

Tiedustelut: lapsiperhepalvelut@sipoo.fi, Pia Martin p. 040 191 6005.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut