Korona-ajasta yhteisötaidetta – sipoolaistaiteilija kerää toukokuun ajan kuntalaisilta valokuvia teokseensa

Taide: Sipoolaistaiteilija Majbritt Huovila kerää toukokuun ajan kuntalaisilta valokuvia teokseensa #RAJATTU TILA.

Majbritt Huovila osallisti noin 600 sipoolaista Nikkilän sote-taloa koristavaan raitateoksessa vuonna 2016. Arkistokuvassa mukana tartuntataudeista vastaava lääkäri Anna Peitola. Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Korona muutti myös sipoolaistaiteilija Majbritt "Maikku" Huovilan suunnitelmat. Hänen oli tarkoitus työskennellä kunnalle kaksi kuukautta kollegansa, taidemaalari Thomas Nyqvistin näyttelyn yleisöyhteistyön parissa Pesula Galleriassa. Poikkeustilanteessa näyttely on kuitenkin peruttu. Sen sijaan Huovila työstää Sipooseen neljännen yhteisötaideteoksensa nimeltä #RAJATTU TILA.

Siihen hän toivoo sipoolaisilta valokuvia, jotka kuvaavat kuntalaisten tunnelmia poikkeustilanteen rajoittaessa elämää.

Valokuvansa voi julkaista teoksen tunnisteella Instagramissa, tai lähettää sen sähköpostitse suoraan taiteilijalle osoitteeseen rajattutila@gmail.com.

– Toivon sipoolaisilta enemmänkin fiiliskuvia kuin dokumentaarisia kuvia. Ajatus on saada kuvia, jotka symboloivat tätä aikaa. Kuten sote-talon raitateos osoitti, voi jo pelkällä värillä viestiä paljon, Huovila sanoo.

– Kuvat voivat toki olla myös tummia tai mustavalkoisia, voihan rajatun tilan kokea synkkänä ja ankeanakin. Kaikenlaiset tunteet ovat taiteessa tärkeitä.

Kuntalaisten lähettämien valokuvien kanssa hän käy tahollaan dialogia eli maalaa ja piirtää niiden pohjalta omia teoksiaan. Toukokuun aikana taideteos rakentuu Instagramissa viikoittaisina kuvakollaaseina, jotka taiteilijanimellä Majbritt työskentelevä taiteilija kasaa kuntalaisilta saamistaan valokuvista. Kesäkuussa sekä kuvat että taiteilijan teokset muodostavat taidenäyttelyn Pesula Galleriassa.

– Näyttely on esillä gallerian ikkunoissa ja se jatkuu ulos ulottuen vanhojen piharakennusten seiniin, joten se on kesäkuun ajan esillä yötä päivää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut