Nyt se on varmaa! Sipoo avaa koulut, eskarit ja päiväkodit 14.5. – samalla loppuu etäopetus ja kouluruokakassien jakaminen

Torstaista 14.5. alkaen etäopetusta ei tarjota enää peruskoululaisille. Kuvituskuva. Arkisto/ Anton Soinne

Sipoon peruskouluissa palataan lähiopetukseen 14.5. alkaen, ja kunta valmistelee nyt lähiopetuksen käytännön järjestelyjä. Järjestelyt tehdään valtion antamien ohjeistusten mukaisesti siten, että tartuntariskiä voidaan vähentää.

Etäopetus jatkuu peruskouluissa 13.5. saakka tuttuun tapaan. Torstaista 14.5. alkaen etäopetusta ei tarjota enää peruskoululaisille. Lukioiden ja ammattikoulujen loppukevään opetusjärjestelyistä tiedotetaan ensi viikolla.

– Suunnittelemme parhaillaan opetustilojen järjestelyitä siten, että niissä on tavallista enemmän väljyyttä. Kartoitamme, mitä toisen asteen tiloja ja muita tiloja voimme käyttää perusopetukseen. Samoin välituntien ja kouluruokailun järjestelyjä sekä porrastamista valmistellaan, kertoo sivistysjohtaja J ukka Pietinen kunnan tiedotteessa.

Myös koulukuljetusten järjestelyjä valmistellaan. Isoja yhteistilaisuuksia tai kevätjuhlia ei järjestetä tänä keväänä lähiopetuksessa eikä varhaiskasvatuksessa. Hygieniaa tehostetaan kouluissa ja päiväkodeissa.

– Jatkossakaan kouluun tai varhaiskasvatukseen ei saa tulla sairaana. Jos lapsella tai henkilökunnan jäsenellä on sairastumiseen viittaavia oireita, pitää ehdottomasti jäädä kotiin ja hakeutua terveyspalveluihin, Pietinen sanoo kunnan tiedotteessa.

Huoltajille ja oppilaille annetaan lähiaikoina tarkempaa tietoa oman koulun opetuksen järjestelyistä ja käytännön ohjeita Wilman kautta.

Kun oppilaat palaavat lähiopetukseen, järjestetään kouluruokailu koulussa ja etäkoululaisten noutoruuan tarjoaminen peruskoululaisille lopetetaan. Viimeinen noutoruuan jakelu järjestetään peruskoululaisille 8.5. Toukokuun osalta aamu- ja iltapäivätoiminnasta laskutetaan puolen kuun osalta maksu.

Valtioneuvoston ja kunnan suositus varhaiskasvatuksessa olevien lasten hoitamisesta kotona päättyy myös toukokuun puoliväliin. Kaikki oireettomat lapset voivat palata varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen 14.5. alkaen. Sipoon kunta hyvittää kuitenkin asiakasmaksut kokonaan heinäkuun loppuun saakka niille perheille, jotka hoitavat lapsensa kotona. Toiminnan järjestelyjä päiväkodeissa suunnitellaan parhaillaan valtion antamien ohjeiden pohjalta.

Varhaiskasvatuksen kesätoiminnan järjestämistä valmistellaan, ja varhaiskasvatuksen kesälomakyselyn palautuspäivämäärää siirretään eteenpäin muuttuneen tilanteen vuoksi. Varhaiskasvatuksen järjestelyistä tiedotetaan lisää mahdollisimman pian.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut