Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Eero Lehden luvattomasta rakentamisesta tutkintapyyntö poliisille

Kansanedustaja Eero Lehden (kok.) luvattomista rakentamisista Sipoossa on tehty tutkintapyyntö Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle. Asiasta päätti Sipoon rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouksessaan keskiviikkona (19.10.).

Keravalaisella kokoomuksen kansanedustajalla on Sipoon Spjutsundissa kesäasunto, jossa pyöritetään myös majoitustoimintaa.

Kolmelle kiinteistölle on rakennettu ilman rakennuslupaa kaksi autotallia, rantasauna, erillinen kesähuone, talousrakennus, saunarakennuksen yhteyteen lasitettu veranta sekä loma-asuinrakennuksen lisäosa ilman rakennuslupaa. Osa autotallin rakennusluvassa varastoksi määritettyä tilaa on muutettu asunnoksi, jossa on muun muassa sauna, kylpyhuone, makuuhuoneita sekä oleskelutilaa.

Asia lähti etenemään jo vuosi sitten eli 2015 syksyllä. Sipoon kuntaan tuli ilmoitus, jonka pohjalta rakennusvalvonta alkoi selvittämään epäiltyä luvatonta rakentamista.

Kiinteistöillä tehtiin katselmus ja rakennustyöt keskeytettiin marraskuussa. Omistajilta eli Eero Lehdeltä ja hänen vaimoltaan pyydetiin selvitys, johon annettiin lisäaikaa asian laajuuden vuoksi.

Nyt selvitys on saatu. Rakennus- ja ympäristövaliokunnan mukaan se osoittaa, että kyseessä ei ole vähäinen luvattomuus. Niinpä se päätti tehdä tehdä tutkintapyynnön Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle keskiviikkona 19. lokakuuta pitämässään kokouksessa.

–Tutkintapyynnön tekemiseen velvoittaa maankäyttö- ja rakennuslaki: rakennusvalvontaviranomaisen on ilmoitettava poliisille esitutkintaa varten, mikäli rakentamisrikkomus ei ole vähäinen, toteaa Ulla-Maija Upola, Sipoon kunnan rakennusvalvontapäällikkö.

Hän kertoo, että kiinteistöjen omistajille on lähetetty myös kehotus purkaa luvattomat rakennukset tai hakea niille rakennusluvat. Upola arvioi, että ehkä vain noin puolet voidaan luvittaa.