Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiistaina on tärkeä veroilmoitukseen liittyvä päivämäärä – muistitko?

Palkan- ja eläkkeensaajien ensimmäinen veroilmoittamisen määräpäivä on 5. toukokuuta, muut määräpäivät ovat 12. ja 19. toukokuuta. Jokaisen oma määräpäivä on merkitty esitäytetylle veroilmoitukselle ja OmaVeroon, tiedottaa Verohallinto. Viisi miljoonaa palkan- ja eläkkeensaajaa on saanut esitäytetyn veroilmoituksensa maalis-huhtikuussa. Verohallinnon viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki muistuttaa, että nyt on aika toimia.

– Jos tietää että veroilmoitukseen on täydennettävää, esimerkiksi vähennyksiä, tarvittavat tiedot kannattaa varata valmiiksi esille. OmaVero ohjaa käyttäjää eteenpäin, Hietamäki neuvoo tiedotteessa.

Hietamäen mukaan valtaosalla esitäytetyn veroilmoituksen tiedot ovat jo valmiiksi oikein. Hän kuitenkin muistuttaa, että veroilmoituksen tietojen oikeellisuus on asiakkaan vastuulla.

– Tiedot pitää aina tarkistaa. Jos ne ovat oikein eikä täydennettävää ole, ei tarvitse tehdä mitään. Jos ilmoitusta tarvitsee täydentää, apua saa vero.fi-sivuilta sekä Verohallinnon chatista ja some-kanavilta.

Chat neuvoo arkisin virka-aikaan ja veroilmoituksen jättöviikoilla maanantaisin ja tiistaisin kello 19:ään saakka.

Tulojen ja vähennysten lisäksi esitäytetystä veroilmoituksesta kannattaa tarkistaa omat perustietonsa.

– Erityisesti kannattaa katsoa, että tilinumero on oikein. Se nopeuttaa mahdollisen veronpalautuksen saamista, Hietamäki jatkaa.

Kiinteistön omistavilla henkilöasiakkailla on 5. toukokuuta määräpäivä myös kiinteistöverotuspäätöksen tarkistamiselle. Kiinteistöverotuspäätökset on toimitettu asiakkaille maaliskuussa. Kiinteistöveron maksupäivät ovat vasta myöhemmin, tänä vuonna kiinteistöveron maksupäivät ovat ensimmäistä kertaa eri aikaan eri asiakkailla. Valtaosalla henkilöasiakkaista kiinteistöveron maksupäivät ovat elokuussa ja lokakuussa, kerrotaan tiedotteessa.