Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vappuviikko toi Sipooseen uusia koronatartuntoja – vahvistettuja tapauksia on nyt lähes 60

Vappuviikko toi Sipooseen uusia vahvistettuja koronatapauksia.

Sunnuntaihin 3. toukokuuta mennessä laboratoriotestein todettuja tapauksia oli 56.

Määrä nousi viikon takaisesta tilanteesta neljällä tapauksella.

Sipoon lähinaapureista Keravalla vahvistettuja tartuntatapauksia oli sunnuntaihin mennessä todettu 45. Edellisenä sunnuntaina niitä oli 39.

Porvoossa vahvistettuja tapauksia on nyt 30 (kasvua edellisestä sunnuntaista kolme tapausta) ja Tuusulassa 36 (kasvua edellisestä sunnuntaista kuusi tapausta).

Myös Pornaisissa tartuntamäärät ovat pienoisessa kasvussa. Tartuntoja oli vahvistettu sunnuntai-iltaan mennessä 9 kun niitä edellisenä sunnuntaina oli viisi.

Koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella koronatapauksia on nyt 3 728.

Koronatestejä Husin alueella on tehty 51 050

Sipoon kunta tiedotti vappuaattona 30. huhtikuuta, että kunnan peruskouluissa palataan lähiopetukseen torstaina 14. toukokuuta. Sen sijaan lukioiden ja ammattikoulujen loppukevään opetusjärjestelyistä on tarkoitus tiedottaa tällä viikolla.

Lähiopetuksen myötä Sipoo lopettaa etäkoululaisille tarkoitetun noutoruoan jakamisen. Viimeinen noutoruoan jakelu järjestetään peruskoululaisille tämän viikon perjantaina 8. toukokuuta.

– Jatkossakaan kouluun tai varhaiskasvatukseen ei saa tulla sairaana. Jos lapsella tai henkilökunnan jäsenellä on sairastumiseen viittaavia oireita, pitää ehdottomasti jäädä kotiin ja hakeutua terveyspalveluihin, Sipoon sivistysjohtaja Jukka Pietinen sanoo kunnan tiedotteessa.

Lue myös: Sipoo avaa koulut, eskarit ja päiväkodit 14.5. – samalla loppuu etäopetus ja kouluruokakassien jakaminen

Lue myös: Hus aloittaa koronavirusepidemian vuoksi lakkautetut lapsettomuushoidot asteittain