Jokipuiston koulun korjausta halutaan lykätä – kunta hakee miljoonasäästöjä

Kunnanhallitus esittää Jokipuiston koulun korjaamisen siirtämistä myöhemmäksi Salla Lehtonen

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoon kunta hakee miljoonasäästöjä suitsimalla investointeja. Arvioitu säästötarve on kymmenen miljoonaa euroa.

Kunta on jo aiemmin ilmoittanut hakevansa säästöjä siirtämällä investointeja tulevaisuuteen. Maanantain kokouksessaan kunnanhallitus päätti (4.5.2020) ehdottaa valtuustolle, että tämän vuoden investointeja karsittaisiin yhteensä 8,1 miljoonalla eurolla.

Isoimpia muutoksia, eli siirtoja myöhemmäksi, ovat Jokipuiston koulun korjaus, Sote-kiinteistöjen korjaus ja osakkeiden ja osuuksien hankinta.

Valtuusto päättää asiasta kesäkuussa.

Karsintaehdotuksen periaatteena on kunnan tiedotteen mukaan karsia ensimmäisenä myös kaavataloudellisesti kannattamattomat uusien kaava-alueiden investoinnit.

Tämän jälkeen ehdotuksessa on karsittu viihtyvyyttä lisääviä investointeja ja niitä laajennusinvestointeja, joiden tarve voidaan tyydyttää jollakin jo olemassa olevalla tilalla.

Peruskorjausinvestointien taso halutaan pitää sellaisena, että kunta ei menetä olemassa olevan omaisuuden arvoa liian vähäisen hoidon takia.

Maanhankintaa ehdotetaan tehtävän suunniteltua vähemmän. Irtaimen omaisuuden vaihtoa uuteen leikattaisiin tänä vuonna.

Ehdotukseen sisältyy myös investointilisäyksiä, joilla pyritään nopeuttamaan joidenkin omakotitaloalueiden ja yritysalueiden toteuttamista. Esimerkiksi nopeutusta ehdotetaan Taasjärvi IV:n, Danielsbackan ja Nikkilän kartanon keskustan toteuttamiseen sekä Tarapotin työpaikka-alueen toteuttamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.