Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouluruokakassin yllätyksen takaa paljastui sipoolaislähtöinen yrittäjä – "Tämä on antanut tekemistä meille ja iloa muille"

Yrittäjä: Kouluruokakassin yllätyksen takana on Jeremias Sarvela.

Tapahtumia ja promokiertueita järjestävän yrittäjän Jeremias Sarvelan, 35, työt loppuivat koronakriisin myötä kuin seinään. Kauan hän ei peukaloitaan pyöritellyt, kun keksi uuden idean.

Sarvela kartoitti verkostojaan ja etsi sponsoreita lapsiperheille ilmaiseksi jaettavaan Selvitään yhdessä-yllätysboksiin.

– Vaihtoehtona oli olla pari kuukautta tekemättä mitään tai tehdä jotain uutta. Nyt olemme jakaneet jo 5 000 yllätysboksia, joten siinä on riittänyt tekemistä ihan kivasti, Sarvela kertoo.

Laatikossa on yrittäjän mukaan sponsoreiden lahjoittamia sipsejä, suklaata, smoothieita, reseptivinkkejä, värityskuva ja ohjeita poikkeustilan aiheuttaman ahdistuksen lieventämiseen.

– Tämä on antanut tekemistä meille ja iloa muille, mutta samalla vähän hyödyllistä tietoa, Sarvela summaa.

Ensimmäiset 500 pakkausta Jeremias Sarvelan luotsaama yritys OFRD Oy jakoi Kemiönsaaressa koulujen ruokakassien mukana. Jakelua on tehty myös yhteistyössä ruokakassi- ja reseptipalvelua tarjoavan yrityksen Vennerin kanssa.

Venner on jakanut Lounas lapselle-kampanjansa puitteissa 1,5 vuoden aikana yli 3 000 ruokakassia vähävaraisille lapsiperheille. Kampanjaa ovat tukeneet Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradeka.

Sarvelan yrityksen jakamat laatikot eivät ole osa kyseistä kampanjaa.

– Me olemme vieneet yrityksemme yllätysbokseja perheiden ulko-ovelle ja laittaneet postilaatikkoon lapun, jossa kerromme, mistä on kyse, Sarvela kertoo.

– Veimme paketteja randomisti kaikkien tuloluokkien perheille Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Palaute oli pelkästään positiivista

Nyt yllätysbokseja on jaettu myös Sipoossa kouluruokakassin hakijoille. Sarvelan mukaan kyseessä ei ole mainoskampanja, vaan vilpitön halu ilahduttaa.

Sipoo pääsi tempauksesta osalliseksi siksi, että Sarvela on itse kotoisin Söderkullasta. Hän sanoo yllätysbokseja jaetun Sipoossa yhteensä tuhat kappaletta viime viikolla ja tällä viikolla.

– Isäni asuu Söderkullassa, joten koen sen edelleen kotipaikakseni, vaikka olenkin asunut jo vuosia Helsingissä, Sarvela kertoo.

Hän kertoo saaneensa apua Sipoossa asuvilta ystäviltään, jotka ovat lomautettuina ja kaipaavat tekemistä. Nimeltä hän mainitsee Sebastian Bomanin Boxista.

– Meitä on kaveripiirissä monta yrittäjää. Yrittäjyydessä kiehtoo vapaus, luovuus ja haasteet. Voidaan keksiä uusia juttuja ja rikkoa rajoja, pitää vain uskoa itseensä, Sarvela sanoo.

Vallitsevasta tilanteesta huolimatta hän katsoo tulevaisuuteen toiveikkaana. Vaikka korona on pysäyttänyt tapahtuma-alaan erikoistuneen yrityksen perustoiminnan, ei kyseessä ole katastrofi.

– Meillä on sellainen kulurakenne, että se kestää muutaman kuukauden tauon ilman katastrofia. Yritän pysyä positiivisena ja ajatella niin, että syksyllä päästään taas kunnolla töihin.

Yrittäjyys on kuulunut Jeremias Sarvelan elämään aina, koska hänen molemmat vanhempansa ovat yrittäjiä tahoillaan. Hän oppi jo lapsena, että yrittäjyyteen kuuluu paitsi onnistumisia, myös epäonnistumisia.

Sarvelan mukaan olennaista on se, että epäonnistumisen jälkeen jaksaa yrittää uudelleen.

– Karkeasti arvioiden sanoisin että suunnilleen kaksi kolmesta ideastani karahtaa kiville. Ei pidä jäädä tuleen makaamaan, vaan pyrkiä kohti niitä onnistumisia.