Kouluihin paluu lisää joukkoliikennettä – joissain tapauksissa ei ole pystytty järjestämään tavanomaista bussiyhteyttä

Peruskoulujen lähiopetus alkaa jälleen 14. toukokuuta. Arkisto / Katja Juurikko

Peruskoulujen palatessa lähiopetukseen 14. toukokuuta on sillä vaikutuksensa myös HSL:n liikenteeseen. Bussit kulkevat edelleen pääosin kesäaikatauluin, mutta osalla koululaisten käyttämistä bussilinjoista ajetaan lisälähtöjä ja osa linjoista palaa loppulukukauden ajaksi talviaikatauluihin. Myös junia pidennetään, kerrotaan HSL:n tiedotteessa.

Koulujen avautumisen myötä ajetaan lisälähtöjä useilla eri bussilinjoilla. Eri HSL-kunnissa ajettaviin lisälähtöihin voi tutustua liikennetiedotteessa HSL:n nettisivuilla. Kaikki ajettavat lähdöt päivitetään myös Reittioppaaseen ja näkyvät siellä viimeistään 9. toukokuuta.

Liikennettä ei kuitenkaan ajeta yhtä paljon kuin normaalilla talviliikennekaudella. Tästä syystä odotusajat saattavat olla tavanomaista pidempiä koulupäivää ennen ja sen jälkeen. Joissain tapauksissa ei ole pystytty järjestämään tavanomaista bussiyhteyttä koululle lainkaan.

Lisäksi ruuhka-aikoina ajetaan pääradalla K-junat, kehäradalla I- ja P-junat, rantaradalla E-, L-, U- ja Y-junat sekä osa A-junista 14. toukokuuta alkaen kahdella junayksiköllä.

Jos koulumatkojen tekeminen on mahdollista muilla tavoin – esimerkiksi kävellen tai pyörällä – suosittelee HSL näitä liikkumismuotoja. Näin joukkoliikennevälineissä on enemmän tilaa matkustaa turvallisesti, sanotaan tiedotteessa.

HSL neuvoo

Kun matkustat, noudata näitä ohjeita:

Matkusta vain terveenä.

Jos sinun tarvitsee yskiä tai aivastaa, yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.

Puhdista kädet usein.

Pidä etäisyyttä muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan. Jos liikennevälineessä on täyttä, jää odottamaan seuraavaa vuoroa, jos mahdollista.

Vältä turhaa pintojen koskettelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tältä näyttää pian avautuvassa, laajennetussa Sipoonlahden koulussa —”Niin huikea, että sukat pyörivät jaloissa”
 2. Pekka Päivärinnalta tyydyttävä avaus – "Imussa pysyttiin, mutta ohi ei ollut asiaa"
 3. Anna koneen vaan laulaa – "Meillä on käyttöohjeet kolmessa eri muodossa"
 4. Väkivalta-, huumausaine- ja omaisuusrikosten määrät kasvussa – "Henkirikokset ovatkin lähes poikkeuksetta selvinneet"
 5. Bilettäjä palasi korkealle tasolleen – "Kunnossa ei ole ollut mitään vikaa"
 6. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 7. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 8. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 9. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 10. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon
 11. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 12. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 13. OK Trianin järjestämä Sipoon ja Porvoon suunnistuskoulun lukukausi alkaa taas – lasten ja nuorten lisäksi myös aikuiset pääsevät opettelemaan kartan ja kompassin käyttöä luonnossa
 14. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 15. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.