Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäinen koronatartunta sipoolaisessa hoivayksikössä

Sipoon hoiva-asumisen yksikön asiakkaalla on todettu koronavirustartunta. Tämä on ensimmäinen hoiva-asumisen asiakkaalla todettu tartuntatapaus Sipoossa.

Tartunnan alkuperästä ei ole vielä tietoa, mutta tartuntaketjua jäljitetään parhaillaan. Kaikki kyseisen yksikön asukkaat ja koko henkilökunta testataan koronavirustartunnan varalta.

Tartunnan saanut asiakas on siirretty hoidettavaksi toisaalle pandemiasairaanhoitoon, pois kyseisestä yksiköstä.

Asiakkaiden yksityisyyden suojaamiseksi Sipoon kunta ei kerro, mistä yksiköstä on kyse. Yksikössä asuvien läheisiin on otettu puhelimitse yhteyttä asian tiimoilta ja kerrottu siihen liittyvistä käytännöistä.

Suojavarustetilanne Sipoossa on hyvä ja suojavarusteita on riittänyt hyvin käyttöön, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

Kaikissa Sipoon hoiva-asumisen yksiköissä on otettu käyttöön suu-nenäsuojaimet sekä muut suojavarusteet jo ennen valtakunnallista ohjeistusta.

Hoiva-asumisen yksiköissä asukkaiden kontakteja toisiinsa rajoitetaan, ja kaikissa yksiköissä on voimassa vierailukielto.

Porvoon hoivakodeissa ja kotihoidossa tilanne on ollut toistaiseksi hyvä, eli tartuntoja ei ole todettu. Myös Porvoon hoivayksiköissä on ollut vierailukielto voimassa maaliskuun puolivälistä saakka.