Riverside Festivalin siirtyy seuraavaan vuoteen – "Suurin osa bändeistä ja esiintyjistä ilmoitti olevansa mukana ensi kesänä"

Söderkulla: Viime vuonna ensimmäistä kertaa Sipoossa järjestetty festivaali satsaa nyt ensi vuoteen.

Vicky Rosti olisi ollut yksi Riverside Festivalin esiintyjistä tänä kesänä, jos koronavirusepidemia ei olisi siirtänyt sipoolaistapahtumaa ensi vuoteen. Arkisto/Riitta Supperi

Jouni Lampinen

Kaksipäiväinen rock-tapahtuma – Riverside Festival – on siirretty tältä kesältä seuraavaan. Riverside oli tarkoitus järjestää 17.-18.7 heinäkuussa Söderkullan kartanon puistossa. Festivaalin järjestäjiin lukeutuva Marko Ojanen kertoo, että Riverside palaa erityisen vahvana yllätystauon jälkeen lavalle ensi kesänä.

– Voimme tästä tehdä vielä mahtavamman festivaalin, Ojanen kertoo.

Riverside Festival tavoitteli tänä kesänä noin 3 000 kävijän yleisömäärää.

Riverside Festival sai alkunsa viime vuonna. Tämän kesän festivaalin eteen tehty työ kantaa hedelmää ensi kertaa varten, Ojanen uskoo.

– Suurin osa bändeistä ja esiintyjistä ilmoitti olevansa mukana ensi kesänä Riverside Festivalissa.

Toisin sanoen Riverside Festival nojaa ensi vuonna niihin esiintyjiin, jotka olivat lupautuneet jo täksi vuodeksi Sipooseen. Ojanen sanoo myös, että taloudelliselta kannalta festivaali kestää hyvin tämän kesän tyhjiön.

Tehdyn työn määrässä otimme takkiin.

Marko Ojanen

– Tehdyn työn määrässä otimme takkiin, mutta se on vain sitä ja taloudellisesti meillä on hyvä pohja jatkaa tulevaisuuteen.

Festivaalin tämän vuoden esiintyjiin lukeutuivat muiden muassa Vicky Rosti, Paula Koivuniemi ja Erja Lyytinen, brittibändi The Renegades Revisited, Jimmy Lawson ja Harry Fontana Yhdysvalloista sekä Mikko Leppilampi.

Tämän kesän festivaaliin lipun jo ostaneet saavat joko rahat takaisin tai voivat käyttää hankkimansa oikeutuksen sisäänpääsyyn ensi vuonna.

Festivaalin peruuntuminen tältä kesältä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi oli tietysti kaikille osapuolille pettymys, Ojanen myöntää.

– Esimerkiksi Jan Stenforsin kanssa keskusteltiin ja kaikki muutkin olivat sitä mieltä, että eihän tälle mitään voi.

Stenforsin oli tarkoitus olla yksi Riverside Festivalin esiintyjistä jo tänä kesänä. Stenfors on tullut tunnetuksi myös aikaisemmalla taiteilijanimellään, joka on Nasty Suicide. Hän oli perustamassa Hanoi Rocksia ja oli muiden bändin jäsenten tavoin lähellä todellista maailmantähteyttä 1980-luvulla .

Riverside Festivalia Robi Nymanin kanssa johtava Marko Ojanen kertoo yrittäjien – Sipoon yrittäjien yhdistyksestä lähtien – jatkavan yhteistyötä rock-tapahtuman parhaaksi ensi vuonnakin.

– Olemme saaneet tähän oman kylän mukaan, kunnan kulttuuripuolikin on ollut mukana, Ojanen sanoo.

Niin yrittäjät kuin kuntakin ovat tyytyväisiä siitä, että kuntaan järjestetään tapahtuma, joka kokoaa sipoolaisia ja tuo paikalle myös ulkopaikkakuntalaisia, Ojanen kertoo yhteistyöstä.

Kuluvan kesän aikana Marko Ojanen aikoo jatkaa netissä jaettavien virtuaalikeikkojen kuuntelemista ja katsomista. Hän katsoi esimerkiksi blueskitaristi Erja Lyytisen virtuaalikeikan viime sunnuntaina.

Virtuaalinen kokemus ei vastaa esimerkiksi festivaalissa saatavaa tunnelmaa, mutta kotona saatavat keikkakokemukset ovat maistuneet Ojaselle.

– Tällaisista virtuaalikeikoista maksaa todella mielellään sen viisi tai kahdeksan euroa.

Ojanen muistuttaa, että kulttuuriväki on monin tavoin samassa veneessä nykytilanteessa.

– Nykyisessä tilanteessa kaikki kulttuuritapahtumien osapuolet ovat tarkkoja siitä, että koronavirusepidemian aiheuttamia rajoituksia noudatetaan tarkasti, Ojanen muistuttaa.

Tämä puoli nousi esiin, kun Riverside Festivalin järjestäjät sopivat festivaalin siirtämisestä ensi vuoteen. Esimerkiksi artistitkin olivat vahvasti yhteisen päätöksen takana.

Tapahtumien rajoitukset

Muuttuvat sävelet

Aluehallintovirastot antoivat 17.3. ja 8.4. määräykset, joiden mukaan yli 10 hengen yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet on kiellettyjä.

Myös mm. teatterinäytökset, konsertit, näyttelyt ja urheilutapahtumat kuuluivat määräyksen piiriin.

Hallitus linjasi 22.4., että yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa on syytä jatkaa ainakin 31.7. saakka. Aluehallintovirastot voivat tartuntatautilain perusteella kieltää yleisötilaisuudet korkeintaan kuukaudeksi kerrallaan.

Loppukesän ja alkusyksyn tilaisuuksien osalta arviointi tehdään viimeistään kesäkuun alussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut