Hoivakotien asukkaita pääsee tapaamaan erikoisjärjestelyiden turvin – suojamaskin käyttö pakollista, tapaamisia ulkona ja lasin läpi

Sipoossa aletaan järjestää hoivayksiköiden asukkaiden ja läheisten tapaamisia ulkona turvaetäisyydet huomioiden ja ikkunalasin läpi.

Tapaamiseen saapuvan läheisen on oltava terve ja käytettävä maskia. Samu Karvala

Sipoolaiset pääsevät pian tapaamaan Sipoon hoiva-asumisen yksiköissä asuvia läheisiään. Tapaamisissa noudatetaan kuitenkin tiettyjä turvajärjestelyjä.

Asukkaita pääsee tapaamaan vain etukäteen sovittuina aikoina.

Kunnan lähettämän tiedotteen mukaan edellytyksenä tapaamiselle on se, että läheinen ja hänen lähipiirinsä ovat oireettomia. Lisäksi asukasta tapaamaan tulleen on käytettävä kertakäyttöistä kasvosuojainta tapaamisen ajan. Hengitysmaski annetaan hoiva-asumisen yksiköstä, ja hoitaja opastaa sen oikeanlaisessa käytössä.

Vierailulle voi tulla enintään kaksi asukkaan läheistä yhdellä kertaa.

Kunnan tiedotteen mukaan tapaamiset järjestetään pääasiassa ulkona ja niissä noudatetaan kahden–kolmen metrin turvavälejä. Hoitaja osallistuu tarvittaessa tapaamisiin ja huolehtii siitä, että turvaväli säilyy.

Hoitaja voi myös tulkata, jos asukkaan kuulo on alentunut, eikä hän kuule läheisensä puhetta etäisyyden päästä.

Hoivayksiköissä vieraileminen muutoin on yhä kiellettyä.

Osa tapaamisista saatetaan järjestää ikkunalasin läpi.

Hoivayksiköissä vieraileminen muutoin on yhä kiellettyä.

Jos läheiset tuovat tuliaisiksi elintarvikkeita, tulisi niiden olla kaupasta ostettuja avaamattomia pakkauksia. Hoitaja ottaa tuliaiset vastaan ja antaa ne asukkaalle tapaamisen jälkeen.

– Fyysisen etäisyyden pitäminen läheisiin on rankkaa hoiva-asumisen yksiköiden asukkaille, ja vierailukielto on ollut voimassa jo pitkään. Yhteyttä läheisiin on pidetty tähän mennessä esimerkiksi puhelimitse, videopuheluilla, videoviesteillä ja kirjeilläkin, mutta tapaamisia on kaivattu kovasti. Toivomme, että nämä turvajärjestelyin hoidettavat tapaamiset auttavat täyttämään asukkaiden tarvetta sosiaaliseen vuorovaikutukseen läheisten kanssa sekä tuovat iloa niin asukkaille kuin heidän läheisilleen näihin poikkeusoloihin, joissa elämme, palvelujohtaja Helena Räsänen Sipoon ikääntyneiden ja vammaisten palveluista sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Myös hoivayksikön työntekijällä todettiin koronavirus – asukkaiden testit negatiivisia

Lue myös: Sipoon koronatartunnat nousivat viikossa reilusti – vahvistettuna 11 uutta tapausta

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut