Niels Haukelandille 1 500 euron tukisumma – "Hän on arvostettu, pitkänlinjan ammattilainen"

Ulla Yliherne

Sipoon kunta on myöntänyt vuosittain jaettavan taiteilija-apurahan tänä vuonna kuvataiteilija Niels Haukelandille. Tukisumma on 1 500 euroa.

– Haukeland on arvostettu, pitkänlinjan ammattilainen, joka on asunut ja vaikuttanut pitkään Sipoossa. Hänen kynänjälkensä on herkkä ja kaunis, kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Anne Laitinen perustelee.

Norjassa syntynyt Haukeland on asunut Suomessa vuodesta 1984 lähtien. Sipooseen Haukeland muutti vaimonsa Johannan kanssa vuonna 1995.

Niels Haukeland tunnetaan myös Sipoon opiston pitkäaikaisena opettajana.

– Olemme hankkineet myös muutamia Haukelandin teoksia kunnan omistukseen. Niitä on esillä muun muassa kunnan vanhustenhuollossa, Laitinen kertoo.

Kunta myöntää vuosittain taiteilija-apurahaa sipoolaiselle ammattitaiteilijalle esimerkiksi työkustannusten korvaamiseen sekä esitys-, esittely- ja julkistamiskustannuksiin. Tänä vuonna hakemuksia tuli kaksi. Haukelandin lisäksi apurahaa haki kuva- ja äänitaiteilija Ana Gutierrez.

– Myös hänen työnsä ovat hyvin mielenkiintoisia, mutta apurahaa voidaan myöntää vuosittain vain yhdelle taiteilijalle, Laitinen sanoo.

Lue myös: Sipoossa pääsee pian taidenäyttelyyn virtuaalisesti – Konst & Form keksi kuvata teoksensa nettiin

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut